Новини

Міжнародна наукова конференція з відкритої науки та інновацій в Україні

27-28 жовтня 2022 р. Відбулася міжнародна наукова конференція «Відкрита наука та інновації в Україні» OSICU2022. Серед промовців – провідні вчені та експерти у галузі наукометрії, бібліотечної справи, відкритих даних та відкритої науки.

Експерти з різних країн світу ініціювали обговорення шляхів імплементації найкращих практик відкритої науки та інновацій в Україні. Конференція приурочена до міжнародного Тижня відкритого доступу.


28 Жовтня 2022


Онлайн-форум «Інноваційні трансформації в сучасній освіті: виклики, реалії, стратегії»

27 жовтня 2022 року відбувся ІV Всеукраїнський відкритий науково-практичний онлайн-форум «Інноваційні трансформації в сучасній освіті: виклики, реалії, стратегії», співорганізатором якого був Інститут цифровізації освіти України НАПН України.

Пленарне засідання об’єднало більш ніж 150 учасників з всієї України, які зібралися для обговорення основних тенденцій розвитку освітньої галузі у Україні.


28 Жовтня 2022


Конкурс ГІС- проєктів командно-штабної гри «Кіберджура»

20.10.2022 відбулася презентація конкурсних ГІС-проєктів КШГ “Кіберджура” на тему “Життєвий шлях історичних постатей України”. Учасник події Олександр Буров, провідний науковий співробітник Інституту цифровізації освіти, зазначив, що цей конкурс є фактично першою вдалою розробкою в Інтернет-середовищі ІКТ проєктів, які спрямовані на формування когнітивної стійкості учнів в інформаційно-психологічному просторі України. створюючи історично-географічний контент учні формують власне критичне мислення, набувають адекватного розуміння і ставлення до історичних персон України. 

21 Жовтня 2022


З жовтня 2022 р. Інститут цифровізації освіти НАПН України став членом Міжнародного товариства з інженерної педагогіки (IGIP)

Цілями IGIP є вдосконалення методик викладання технічних дисциплін, розробка практико-орієнтованих освітніх програм, які відповідають потребам студентів і роботодавців, заохочення використання комп’ютерно орієнтованих засобів та інструментів навчання технічних дисциплін, інтеграція вивчення мов і гуманітарних наук в інженерну освіту, сприяння формуванню управлінських компетентностей в інженерній освіті, сприяння екологічній свідомості, підтримка розвитку інженерної освіти в країнах, що розвиваються.

20 Жовтня 2022


ICL2022 "Learning in the Age of Digital and Green Transition"

27-30 вересня 2022 р. у Відні відбулася конференція ICL2022 "Learning in the Age of Digital and Green Transition". Співробітники Інституту цифровізації освіти НАПН України взяли участь в якості доповідачів даної конференції.


7 Жовтня 2022


ВИПУСК №4 (90) ЕЛЕКТРОННОГО ФАХОВОГО ВИДАННЯ «ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ І ЗАСОБИ НАВЧАННЯ»

Шановні колеги, друзі, учителі, викладачі, учені! Пропонуємо Вашій увазі випуск № 4 (90) електронного наукового фахового видання «Інформаційні технології і засоби навчання». Журнал незмінно посідає 1 місце у Топ 100 «Найкращі публікації – українська» за версією Google Scholar. Видання включено до Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index (ESCI), має JCI = 0,43 (2021) – Journal Citation Indicator у категорії Education & Educational Research.


29 Вересня 2022


Друга науково-практична конференція з міжнародною участю «ІМЕРСИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОСВІТІ»

22.09.2022 р. відбулася ІІ науково-практична конференція з міжнародною участю «ІМЕРСИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОСВІТІ». Учасниками конференції стали представники наукових установ і закладів вищої освіти України й Казахстану. У рамках конференції були обговорені актуальні питання щодо теоретико-методологічних та психолого-педагогічних аспектів використання імерсивних технологій в освітньому процесі закладів освіти різного рівня; використання імерсивних технології у STEM/STEAM освіті; здоров'язберігаючого аспекту використання імерсивних технологій в освітньому процесі; підготовки вчителя до використання імерсивних технологій в освітньому процесі; оцінювання якості освітніх матеріалів з AR/VR.


23 Вересня 2022


Договір про співпрацю ІЦО НАПН України та НТУ «Дніпровська політехніка»

15 вересня Інститут цифровізації освіти НАПН України та Національний технічний університет «Дніпровська політехніка» уклали договір про співпрацю. Під час підписання документу директор ІЦО НАПН України, професор, академік НАПН України Валерій Биков, ректор НТУ «Дніпровська політехніка», професор Олександр Азюковський і перший проректор НТУ «Дніпровська політехніка» професор Артем Павличенко визначили завдання спільної роботи та шляхи їх реалізації, серед яких участь у міжнародних академічних програмах, здійснення дослідницької роботи в рамках міжнародних грантових програм та проєктів.

16 Вересня 2022


Зі святом знань!

Шановні освітяни, учні, студенти, батьки!
Щиро вітаємо з особливим для всіх нас святом - Днем знань і початком навчального року!
Нехай цьогорічний першовересень буде сонячним і світлим, надихне на плідну працю, відкриє нові шляхи для творчих здобутків! Бажаємо успіхів, невичерпної енергії, натхнення, миру та злагоди!
Зі святом!

1 Вересня 2022


Серпнева конференція «Учені НАПН України – українським учителям»

25 серпня під егідою Національної академії педагогічних наук України відбулася Серпнева конференція «Учені НАПН України – українським учителям». Відкриваючи захід, до освітян звернулися Шкарлет Сергій Миколайович, Міністр освіти і науки України, Колебошин Сергій Валерійович, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, Кремень Василь Григорович, Президент Національної академії педагогічних наук України, Топузов Олег Михайлович, віцепрезидент НАПН України, директор Інституту педагогіки НАПН України. Науковці Інституту цифровізації освіти НАПН України взяли активну участь у конференції і виступили з доповідями, висвітлюючи напрацювання у галузі ІКТ.

27 Серпня 2022


Новини 131 — 140 з 625
Початок | Поперед. | 12 13 14 15 16 | Наст. | Кінець

Анонси та оголошення

IX МІЖНАРОДНИЙ СЕМІНАР «НАВЧАННЯ ВПРОДОВЖ ЖИТТЯ З ВИКОРИСТАННЯМ ІКТ: ОСОБИСТІСНО-ОРІЄНТОВАНИЙ ПІДХІД (3L-PERSON-2024)

IX Міжнародний семінар «Навчання впродовж життя з використанням ІКТ: особистісно-орієнтований підхід (3L-Person)» з серії семінарів, що продовжує теми, започатковані у 2016 році та пропонує такі підтемами, що відповідають новим викликам у сфері освіти (наприклад, «Синтетичне навчальне середовище: AR/VR/MR, AI в освіті тощо»). Головною ідеєю серії є створення-розробка-впровадження ІКТ на етапах Академічна → Освіта/Навчання → Промисловість. Швидкий перехід світу на дистанційну форму освіти та роботи призвів до появи гібридної робочої сили та потреб подальшої людино-системної інтеграції (HSI), де під «Системою» мається на увазі, перш за все, система освіти. НSI в освіті розглядається як взаємна адаптація людини та ІКТ до К16 + перекваліфікації протягом усього активного життя людини. 


Всеукраїнський конкурс на кращий вебсайт серед закладів фахової передвищої освіти

Міністерство освіти і науки України спільно з Науково-методичним центром вищої та фахової передвищої освіти оголошує Всеукраїнський конкурс на кращий вебсайт серед закладів фахової передвищої освіти «EDUCATION WEBSITE 2024». Ольга Пінчук, заступник директора ІЦО НАПН України, увійшла до складу конкурсної комісії. Конкурс проводиться один раз на чотири роки. Початок Конкурсу – 1 жовтня 2024.


Онлайн-форум

Запрошуємо вас 12.11.24 до участі у VІ всеукраїнському відкритому науково-практичному онлайн-форумі «Інноваційні трансформації в сучасній освіті: виклики, реалії, стратегії». Інститут цифровізації освіти запрошує презентувати свої досягнення та поділитися досвідом під час роботи секції «Інформаційно-цифрові середовища закладів освіти: трансформація, безпека, вплив AI».

Програму заходу, тези Форуму, посилання на підключення будуть надіслані всім зареєстрованим учасникам. Електронний варіант збірника буде розіслано авторам. Також усім спікерам і зареєстрованим учасникам буде надіслано сертифікат щодо участі у Форумі.

Участь у Форумі безкоштовна.


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.