Міжнародна науково-практична конференція «Варіативні моделі комп’ютерно орієнтованих систем дослідницького навчання предметів природничо-математичного циклу в закладах освіти - Clever: School of Natural and Mathematical Sciences»

Міжнародна науково-практична конференція «Варіативні моделі комп’ютерно орієнтованих систем дослідницького навчання предметів природничо-математичного циклу в закладах освіти - Clever: School of Natural and Mathematical Sciences»

Міжнародна науково-практична конференція «Варіативні моделі комп’ютерно орієнтованих систем дослідницького навчання предметів природничо-математичного циклу в закладах освіти - Clever: School of Natural and Mathematical Sciences», присвячена пам'яті видатного вченого, академіка Мирослава Івановича Жалдака, відбулася 31 травня 2021 року в рамках XII Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2021» і Міжнародної виставка освіти за кордоном «World Edu» за підтримки Інституту інформаційних технологій і засобів навчання Національної академії педагогічних наук України, Університету імені Адама Міцкевича в Познані (Польща), Міністерства освіти і науки України, за інформаційної підтримки Одеської обласної державної адміністрації, Луцької міської ради, Вінницької міської ради.

«Наукова мозаїка» конференції КОМСДН-2021 була класично-вишуканою, що підтверджувалось плеядою закордонних експертів, вітчизняними фахівцями, які глибоко досліджують і закладають вектори розвитку сучасної науки. Пленарні сесії проходили у жвавих дискусіях, супроводжувалися цікавими презентаціями, що спонукали до наукового пошуку, найнепередбачуваних проектів.

Спокійний ритм роботи над проблематикою наукових доповідей за участі вчених, фахівців-експертів проєкту «Clever: School of Natural and Mathematical Sciences» (науковий керівник і директор міжнародного дослідницького проєкту - Олена Гриб’юк, к.пед.н., п.н.с. ІІТЗН НАПН України) та наших гостей створював умови для виваженого обміну думками, усував небажаний поспіх, сприяв створенню неперевершеної атмосфери живого спілкування.

Окрім пленарних доповідей, дискусії тривали впродовж роботи трьох секційних засідань – міжнародних «круглих столів», де учасники конференції заслухали змістовні доповіді фахівців з України, країн близького та далекого зарубіжжя.

Обмін досвідом та аналіз процесів реформування природничо-математичної освіти, що характерні для сьогодення України, дали можливість учасникам конференції напрацювати та схвалити відповідні рекомендації за результатами тривалої роботи та творчому колективу дослідницького проєкту «Clever: School of Natural and Mathematical Sciences» спланувати подальшу діяльність у рамках міжнародної співпраці науковців та педагогів.

Більш детально з доробком учасників конференції можна ознайомитись у Збірнику матеріалів, що підготовлений за результатами заходу. Пропозиції, коментарі, дискусії, презентаційні матеріали викристалізувались у Резолюцію Міжнародної науково практичної конференції «Варіативні моделі комп’ютерно орієнтованих систем дослідницького навчання предметів природничо-математичного циклу в закладах освіти - Clever: School of Natural and Mathematical Sciences» (КОМСДН-2021), де можна ознайомитися із відповідними засадничими положеннями та рекомендаціями за результатами роботи учасників конференції.

Анонси та оголошення

Всеукраїнський науково-методичний семінар «Системи навчання і освіти в комп’ютерно орієнтованому середовищі»

18.04.2024 р. відбудеться Всеукраїнський науково-методичний семінар «Системи навчання і освіти в комп’ютерно орієнтованому середовищі».


Майстер-клас «Штучний інтелект – поповнення скриньки цифрових інструментів сучасного педагога»

25.04.2024 р. відбудеться майстер-клас «Штучний інтелект – поповнення скриньки цифрових інструментів сучасного педагога»


Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні аспекти розвитку STEAM-освіти в умовах євроінтеграції"

Запрошуємо взяти участь у роботі IІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Актуальні аспекти розвитку STEAM-освіти в умовах євроінтеграції», яка відбудеться 26 квітня 2024 року в Донецькому державному університеті внутрішніх справ, м. Кропивницький в онлайн форматі.

Місія конференції: обговорення актуальних питань впровадження STEAM-технологій в освітній процес закладів освіти різного рівня та профілю.

Прийом матеріалів конференції до 10.04.2024 р.

Робочі мови конференції: українська, англійська, польська.


ІV МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ІМЕРСИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОСВІТІ» - 2024

Вельмишановні колеги, запрошуємо до участі в міжнародній конференції, яка відбудеться у змішаному форматі 30 квітня 2024 року.

Наша мета: розвиток теоретичних засад і обмін практичним досвідом застосування імерсивних технологій у навчальному процесі закладів освіти різного рівня.


ІНСТИТУТ ЦИФРОВІЗАЦІЇ ОСВІТИ НАПН УКРАЇНИ оголошує конкурс на заміщення посад


Навчання в докторантурі

Запрошуємо на навчання в докторантуру Інституту цифровізації освіти НАПН України для здобуття ступеня доктора наук з наукової спеціальності: 13.00.10 - інформаційно-комунікаційні технології в освіті.


ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ ПРИЙОМУ НА НАВЧАННЯ ДО АСПІРАНТУРИ В 2024 РОЦІ

Відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України від 06 березня 2024 року № 266 було затверджено Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році.


3rd Workshop on Digital Transformation of Education (ICTERI 2024)

Інститут цифровізації освіти запрошує до участі у третьому англомовному воркшопі з ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ОСВІТИ (DigiTransfEd 2024). Семінар рецензований, проводиться у гібридному форматі 23.09.2024 в рамках ICTERI 2024. Дедлайн подання робіт 29.07.2024.

Матеріали найкращих доповідей минулорічного DigiTransfEd 2023 проіндексовано у Scopus: https://ceur-ws.org/Vol-3553


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.