VІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених «Наукова молодь-2020»

VІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених «Наукова молодь-2020»

21 жовтня 2020 р. згідно плану спільної діяльності Національної академії педагогічних наук України та Національної академії наук України було проведено VІІІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію молодих учених «Наукова молодь-2020».

Організаторами конференції були: Рада молодих вчених НАПН України, Рада молодих вчених НАН України, Рада молодих учених при МОН України, Рада молодих вчених Відділення ядерної фізики та енергетики НАН України, Рада молодих вчених Відділення фізико-технічних проблем енергетики НАН України, Рада молодих вчених Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, Рада молодих вчених Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, Рада молодих вчених Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України, Рада молодих вчених Державного науково-дослідного інституту МВС України, Державна установа «Інститут геохімії навколишнього середовища НАН України», Державний університет «Житомирська політехніка», Навчально-науковий інститут неперервної освіти Національного авіаційного університету.

Під час Сесії 1. «Реформи в науці» виступили та поділилися досвідом: Ващук Олеся «Стан ключових реформ в науці України 2010-2020 рр.», Євгенія Поліщук «Виклики у науці та шляхи їх подолання: європейський досвід», Стукало Наталія «Досвід акредитації PhD-програм за новою системою: часті помилки, переваги та рекомендації», Артемчук Володимир «Дії Рад молодих вчених НАН України в напрямку реформування наукової сфери.

На Сесії 2 «Наука і бізнес» було представлено досвід: Васильєвої Дарини «Інновації в освіти на основі співпраці науки і бізнесу», Шевчука Віктора «Проблеми криміналістичного забезпечення підприємницької діяльності та бізнесу в Україні», Ковач Валерії «Проєктна діяльність: досвід реалізації інноваційних проєктів», Данька Юрія «Досвід Сумського національного аграрного університету у співпраці з бізнесом: практичні кейси», Пукаса Андрія «Синергія ІТ науки і бізнесу - нові перспективи для суспільства».

Під час Сесії 3 «Психологічне благополуччя молодих вчених» колеги Губеладзе Ірина, Дворник Марина, Мирончак Катерина, Боровинська Ірина, Процик Любов поділилися досвідом і практичними рекомендаціями.

Також Яцишин Анна, Коваленко Валентина та Сухіх Аліса провели майстер-клас «Цифрова компетентність вченого».

На думку учасників конференції важливим здобутком конференції стало створення колаборації та розширення контактів з молодими вченими різних установ, зокрема НАН України, НАПН України, МОН України, МВС України та ін. Під час конференції «Наукова молодь» ми дотримуємося принципів «відкритої науки, відкритої освіти та академічної доброчесності». Захід відкритий для будь-кого, матеріали публікуються на відкритих ресурсах. Під час даної конференції впродовж багатьох років постійно піднімаються питання відритої науки, освіти, застосування цифрових технологій для науки і освіти та забезпечення принципів академічної доброчесності.

Дякуємо всім організаторам і учасникам конференції та сподіваємося на подальшу співпрацю!

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Анонси та оголошення

XV Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти – 2024»

Запрошуємо до участі в заходах, що пройдуть за ініціативи співробітників ІЦО НАПН України.

  1. Науково-практична конференція «Упровадження цифрових технологій в освітній процес: сучасні підходи», спільно з ІМЗО - 27.03.2024 р., 14:00-16:00.
  2. Науково-практична конференція «Варіативні моделі комп’ютерно-орієнтованих методичних систем дослідницького навчання предметів природничо-математичного циклу в закладах освіти - Clever: School of Natural and Mathematical Sciences» (присвячена пам’яті видатного вченого, академіка Мирослава Івановича Жалдака) - 27.03.2024 р., 10:00-16:00.
  3. Майстер-класи в рамках дослідницького проєкту «Clever: School of Natural and Mathematical Sciences» - 28.03.2024 р., 11:00-17:00.
  4. Вебінар «Інформаційно-цифрові технології для оцінювання результативності педагогічних досліджень» - 28.03.2024 р., 11:00-11:45.


Всеукраїнський науково-методичний семінар «Системи навчання і освіти в комп’ютерно орієнтованому середовищі»

01.04.2024 р. відбудеться Всеукраїнський науково-методичний семінар «Системи навчання і освіти в комп’ютерно орієнтованому середовищі».


Опитування вчителів 2024 «Моніторинг готовності та потреб вчителів щодо використання цифрових засобів та ІКТ»

Інститут цифровізації освіти НАПН України спільно з ДНЗ «Інститут модернізації змісту освіти» з 12 лютого по 31 березня 2024 р. проводить всеукраїнське онлайн опитування вчителів щодо використання ними цифрових засобів та ІКТ.

Запрошуємо Вас долучитись до опитування за посиланням https://forms.gle/JxWXQ8btuFDnUqNA6.


Методологічний семінар з проблем профільної середньої освіти

4 квітня 2024 р. відбудеться методологічний семінар «ПРОФІЛЬНА СЕРЕДНЯ ОСВІТА: ВИКЛИКИ І ШЛЯХИ РЕАЛІЗАЦІЇ». Методологічний семінар пройде у змішаному форматі. У роботі семінару передбачаються виступи на пленарному засіданні, проблемні дискусії на круглих столах, онлайн презентації інноваційних освітніх практик реалізації профільного навчання в різних типах закладів освіти. Серед наукових напрямів роботи семінару: Формування і перспективи розвитку цифрового освітнього середовища закладів профільної середньої освіти; Підготовка педагогічних працівників до профільного навчання в умовах реформування української освіти.


Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні аспекти розвитку STEAM-освіти в умовах євроінтеграції"

Запрошуємо взяти участь у роботі IІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Актуальні аспекти розвитку STEAM-освіти в умовах євроінтеграції», яка відбудеться 26 квітня 2024 року в Донецькому державному університеті внутрішніх справ, м. Кропивницький в онлайн форматі.

Місія конференції: обговорення актуальних питань впровадження STEAM-технологій в освітній процес закладів освіти різного рівня та профілю.

Прийом матеріалів конференції до 10.04.2024 р.

Робочі мови конференції: українська, англійська, польська.


ІV МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ІМЕРСИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОСВІТІ» - 2024

Вельмишановні колеги, запрошуємо до участі в міжнародній конференції, яка відбудеться у змішаному форматі 30 квітня 2024 року.

Наша мета: розвиток теоретичних засад і обмін практичним досвідом застосування імерсивних технологій у навчальному процесі закладів освіти різного рівня.


Навчання в докторантурі

Запрошуємо на навчання в докторантуру Інституту цифровізації освіти НАПН України для здобуття ступеня доктора наук зі спеціальності "011 Освітні, педагогічні науки" ("Інформаційно-комунікаційні технології в освіті").


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.