Новини

Всеукраїнський проєкт «Технологія навчання учнів початкової школи «Розумники» (Smart Kids)»

7 жовтня в актовій залі ІМЗО відбувся звіт Литвинової С. Г., д-ра пед. наук, заступника директора з наукової роботи ІІТЗН НАПН України, керівника Всеукраїнського проєкту «Технологія навчання учнів початкової школи «Розумники» (Smart Kids)». Метою звіту було презентувати основні результати дослідно-експериментальної роботи (ІІ етапу проєкту), інноваційні рішення для початкових шкіл та методику організації дистанційного навчання молодших школярів.

12 Жовтня 2021


Вчені ІІТЗН НАПН України на Міжнародній конференції ICTERI-2021

28 вересня – 02 жовтня 2021 р. відбулася ХVІІ Міжнародна науково-практична конференція «ІКТ в освіті, дослідженнях та індустріальних додатках: інтеграція, гармонізація та трансфер знань» (‘ICT in Education, Research, and Industrial Applications: Integration, Harmonization, and Knowledge Transfer’ (ICTERI-2021)).


7 Жовтня 2021


МОЛОДИЙ ВЧЕНИЙ РОКУ

29 вересня 2021 року у конференц-залі Національного музею історії України у Другій світовій війні відбулась Церемонія урочистого нагородження лауреатів конкурсу «Молодий вчений року» (за версією Міністерства освіти і науки України) статуетками та свідоцтвами лауреатів. Старший науковий співробітник відділу хмаро орієнтованих систем інформатизації освіти Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, Мар’єнко Майя Володимирівна є лауреатом конкурсу в номінації: Докторант року в галузі суспільних і гуманітарних наук.


30 Вересня 2021


ВИПУСК №4 (84) ЕЛЕКТРОННОГО ФАХОВОГО ВИДАННЯ «ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ І ЗАСОБИ НАВЧАННЯ»

Шановні колеги! Представляємо вашій увазі випуск №4 (84) електронного наукового фахового видання «Інформаційні технології і засоби навчання». Журнал посідає 1 місце у Топ 100 «Найкращі публікації – українська».


29 Вересня 2021


Візит гостей з Республіки Казахстан

З 21 по 24 вересня 2021 року Інститут інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України приймав делегацію з Національної академії освіти ім. І. Алтинсаріна Республіки Казахстан. Метою візиту вчених-освітян Республіки Казахстан було встановлення наукових зв’язків для проведення спільних педагогічних досліджень щодо впровадження імерсивних технологій у навчання.


26 Вересня 2021


Науково-практична конференція з міжнародною участю «ІМЕРСИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОСВІТІ»

22 вересня 2021 року відбулася Науково-практична конференція з міжнародною участю «ІМЕРСИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОСВІТІ», організатором якої є Інститут інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України. Учасниками конференції стали науковці з 17 закладів освіти України та вчені-освітяни з Республіки Казахстан.


26 Вересня 2021


Серпневі педагогічні наради у школах міста Києва

31 серпня 2021 року відбулася педагогічна нарада у Спеціалізованій школі ім. Івана Кудрі № 181. На нараду було запрошено Сороко Наталію Володимирівну, кандидата педагогічних наук, завідувачку відділом технологій відкритого навчального середовища Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, яка презентувала присутнім особливості використання імерсивних технологій у навчальному процесі закладів загальної середньої освіти.


1 Вересня 2021


Учені Інституту інформаційних технологій і засобів навчання – учителям. Серпневі конференції

25 серпня 2021 року Національна академія педагогічних наук України провела традиційну веб-конференцію в режимі онлайн-трансляції для педагогічних працівників. Учені Інституту поділилися досвідом впровадження інновацій та надали поради щодо таких питань: хмаро орієнтовані системи відкритої науки у діяльності вчителя; використання доповненої реальності; інформаційно-освітнє середовище як засіб реалізації громадянської освіти; інформаційні технології адаптивної аналітики процесу навчання; організаційно-педагогічні умови здоров'язбережувального використання ІКТ у школі.


27 Серпня 2021


ВИПУСК №3 (83) ЕЛЕКТРОННОГО ФАХОВОГО ВИДАННЯ «ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ І ЗАСОБИ НАВЧАННЯ»

Шановні колеги! Опубліковано випуск №3 (83) електронного наукового фахового видання «Інформаційні технології і засоби навчання». Відповідно наукометричного рейтингу від Google Академія для вітчизняних наукових видань журнал посідає 1 місце у топ 100 «Найкращі публікації» серед наукових періодичних видань України та 9 місце у «Рейтингу наукових періодичних видань України». 


1 Липня 2021


Міжнародна науково-практична конференція «Засоби і технології сучасного навчального середовища»

25 червня 2021 року на базі Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка (м. Кропивницький) в онлайн форматі відбулася щорічна Міжнародна науково-практична конференція «Засоби і технології сучасного навчального середовища». Інститут інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України є співорганізатором заходу.


25 Червня 2021


Новини 181 — 190 з 625
Початок | Поперед. | 17 18 19 20 21 | Наст. | Кінець

Анонси та оголошення

IX МІЖНАРОДНИЙ СЕМІНАР «НАВЧАННЯ ВПРОДОВЖ ЖИТТЯ З ВИКОРИСТАННЯМ ІКТ: ОСОБИСТІСНО-ОРІЄНТОВАНИЙ ПІДХІД (3L-PERSON-2024)

IX Міжнародний семінар «Навчання впродовж життя з використанням ІКТ: особистісно-орієнтований підхід (3L-Person)» з серії семінарів, що продовжує теми, започатковані у 2016 році та пропонує такі підтемами, що відповідають новим викликам у сфері освіти (наприклад, «Синтетичне навчальне середовище: AR/VR/MR, AI в освіті тощо»). Головною ідеєю серії є створення-розробка-впровадження ІКТ на етапах Академічна → Освіта/Навчання → Промисловість. Швидкий перехід світу на дистанційну форму освіти та роботи призвів до появи гібридної робочої сили та потреб подальшої людино-системної інтеграції (HSI), де під «Системою» мається на увазі, перш за все, система освіти. НSI в освіті розглядається як взаємна адаптація людини та ІКТ до К16 + перекваліфікації протягом усього активного життя людини. 


Всеукраїнський конкурс на кращий вебсайт серед закладів фахової передвищої освіти

Міністерство освіти і науки України спільно з Науково-методичним центром вищої та фахової передвищої освіти оголошує Всеукраїнський конкурс на кращий вебсайт серед закладів фахової передвищої освіти «EDUCATION WEBSITE 2024». Ольга Пінчук, заступник директора ІЦО НАПН України, увійшла до складу конкурсної комісії. Конкурс проводиться один раз на чотири роки. Початок Конкурсу – 1 жовтня 2024.


Онлайн-форум

Запрошуємо вас 12.11.24 до участі у VІ всеукраїнському відкритому науково-практичному онлайн-форумі «Інноваційні трансформації в сучасній освіті: виклики, реалії, стратегії». Інститут цифровізації освіти запрошує презентувати свої досягнення та поділитися досвідом під час роботи секції «Інформаційно-цифрові середовища закладів освіти: трансформація, безпека, вплив AI».

Програму заходу, тези Форуму, посилання на підключення будуть надіслані всім зареєстрованим учасникам. Електронний варіант збірника буде розіслано авторам. Також усім спікерам і зареєстрованим учасникам буде надіслано сертифікат щодо участі у Форумі.

Участь у Форумі безкоштовна.


VI міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті», 23-25.11.24

Запрошуємо 24 жовтня відвідати вебінар «Сервіси штучного інтелекту для професійного зростання педагогічних працівників». Проводить: Мар’єнко Майя Володимирівна, провідний науковий співробітник відділу хмаро орієнтованих систем і штучного інтелекту в освіті Інституту цифровізації освіти НАПН України. Питання, що обговорюватимуться: використання інструментів ШІ в освітньому процесі (на прикладі ChatGPT і Gemini).


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.