Новини

VII Всеукраїнська науково-методична конференція Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології в освіті (КМІТО’2016)

19-20 травня 2016 року на базі Фізико-математичного факультету Криворізького педагогічного інституту ДВНЗ «Криворізький національний університет» відбулась VII Всеукраїнська науково-методична конференція Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології в освіті (КМІТО’2016). Інститут інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України виступав в якості співорганізатора конференції.


20 Травня 2016


Міжнародний Інтернет-семінар «Хмарні технології в освіті» (Київ – Кривий Ріг – Черкаси – Харків – Старобельськ – Херсон – Чейні)

20 травня 2016 року відбувся Міжнародний Інтернет-семінар «Хмарні технології в освіті» (CTE 2015), в якому Інститут інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України виступає в якості співорганізатора та співзасновника.


20 Травня 2016


Всеукраїнський науково-методологічний семінар «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті та наукових дослідженнях»

В рамках Всеукраїнського фестивалю наук 19.05.2016 р. в Інституті інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України було проведено Всеукраїнський науково-методологічний семінар «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті та наукових дослідженнях». Розпочав семінар директор Інституту Биков В.Ю. д.т.н., професор, дійсний член НАПН України, він привітав всіх з днями науки в Україні і наголосив на важливості представлень результатів наукових досліджень у міжнародних наукових виданнях, а також на важливості використання Google Академія(scholar.google.com.ua) для інформаційно-аналітичної підтримки психолого-педагогічних наукових досліджень. Також, було проголошено повідомлення Яцишин А.В. к.пед.н., с.н.с., про історичні аспекти становлення днів науки в Україні та історію Всеукраїнського фестивалю науки. 

19 Травня 2016


Міжнародна науково-практична конференція «МОДЕРНІЗАЦІЯ ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ `2016»

18-19 травня 2016 року у Науково-методичному центрі інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта» відбулася Міжнародна науково-практична конференція «МОДЕРНІЗАЦІЯ ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ», у якій Інститут інформаційних технологій і засобів навчання є співорганізатором.


19 Травня 2016


MoodleMootUkraine 2016

19 травня 2016 р. Інститут інформаційних технологій і засобів навчання Національної академії педагогічних наук України виступив співорганізатором ІV Міжнародної науково-практичної конференції «MoodleMootUkraine 2016. Теорія і практика використання системи управління навчанням Moodle», яка проходила на базі Київського національного університету будівництва і архітектури. 


19 Травня 2016


Допрофесійна підготовка учнів старшої школи

17 травня відділом профільного навчання Інституту педагогіки НАПН України було проведено науково-практичний семінар на тему «Теоретико-методичні засади допрофесійної підготовки учнів старшої школи».
19 Травня 2016


ХІIІ міжнародна науково-практична конференція «Сучасні інформаційні технології та інноваційні методики навчання в підготовці фахівців: методологія, теорія, досвід, проблеми» Техно Проф Інформ (Techno Prof Inform)

Співробітники Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України взяли участь у роботі ХІIІ міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні інформаційні технології та інноваційні методики навчання в підготовці фахівців: методологія, теорія, досвід, проблеми» Техно Проф Інформ (Techno Prof Inform), що проводиться на базі Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського.

16 Травня 2016


ІІ Українсько-польський науковий форум «Європейська інтеграція та національна ідентичність: інституційний і ціннісний вимір»

Днями у Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся ІІ Українсько-польськиий науковий форум на тему «Європейська інтеграція та національна ідентичність: інституційний і ціннісний вимір», до участі в якому долучилися співробітники Інституту.

16 Травня 2016


Дитячий Форум у Львові

В рамках Дитячого Форуму у Львові відбулася презентація дослідницького проекту всеукраїнського рівня «Clever: School of Natural and Mathematical Sciences» («Варіативні моделі комп’ютерно-орієнтованого середовища навчання предметів природничо-математичного циклу в загальноосвітньому навчальному закладі»).


15 Травня 2016


Всеукраїнський науково–технічний фестиваль «ROBOTICA 2016»

Олена Гриб’юк, провідний науковий співробітник Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, представляла суддівський корпус на Всеукраїнському науково–технічному фестивалі «ROBOTICA 2016».

Робототехнічний фестиваль «Robotica» - це масштабне свято юних винахідників та визначна подія у сфері науки, техніки і освіти. Щорічно він збирає понад 500 талановитих, творчих, ерудованих дітей з усієї України, які демонструють свої вміння в сфері робототехніки, інженерії та архітектури. 


14 Травня 2016


Новини 531 — 540 з 625
Початок | Поперед. | 52 53 54 55 56 | Наст. | Кінець

Анонси та оголошення

IX МІЖНАРОДНИЙ СЕМІНАР «НАВЧАННЯ ВПРОДОВЖ ЖИТТЯ З ВИКОРИСТАННЯМ ІКТ: ОСОБИСТІСНО-ОРІЄНТОВАНИЙ ПІДХІД (3L-PERSON-2024)

IX Міжнародний семінар «Навчання впродовж життя з використанням ІКТ: особистісно-орієнтований підхід (3L-Person)» з серії семінарів, що продовжує теми, започатковані у 2016 році та пропонує такі підтемами, що відповідають новим викликам у сфері освіти (наприклад, «Синтетичне навчальне середовище: AR/VR/MR, AI в освіті тощо»). Головною ідеєю серії є створення-розробка-впровадження ІКТ на етапах Академічна → Освіта/Навчання → Промисловість. Швидкий перехід світу на дистанційну форму освіти та роботи призвів до появи гібридної робочої сили та потреб подальшої людино-системної інтеграції (HSI), де під «Системою» мається на увазі, перш за все, система освіти. НSI в освіті розглядається як взаємна адаптація людини та ІКТ до К16 + перекваліфікації протягом усього активного життя людини. 


Всеукраїнський конкурс на кращий вебсайт серед закладів фахової передвищої освіти

Міністерство освіти і науки України спільно з Науково-методичним центром вищої та фахової передвищої освіти оголошує Всеукраїнський конкурс на кращий вебсайт серед закладів фахової передвищої освіти «EDUCATION WEBSITE 2024». Ольга Пінчук, заступник директора ІЦО НАПН України, увійшла до складу конкурсної комісії. Конкурс проводиться один раз на чотири роки. Початок Конкурсу – 1 жовтня 2024.


Онлайн-форум

Запрошуємо вас 12.11.24 до участі у VІ всеукраїнському відкритому науково-практичному онлайн-форумі «Інноваційні трансформації в сучасній освіті: виклики, реалії, стратегії». Інститут цифровізації освіти запрошує презентувати свої досягнення та поділитися досвідом під час роботи секції «Інформаційно-цифрові середовища закладів освіти: трансформація, безпека, вплив AI».

Програму заходу, тези Форуму, посилання на підключення будуть надіслані всім зареєстрованим учасникам. Електронний варіант збірника буде розіслано авторам. Також усім спікерам і зареєстрованим учасникам буде надіслано сертифікат щодо участі у Форумі.

Участь у Форумі безкоштовна.


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.