Новини

Технологія навчання учнів початкової школи «Розумники» (Smart Kids) у школах Луганщини

18-19 жовтня в Лисичанській спеціалізованій школі І-ІІІ ст. № 8 Луганської області під керівництвом Литвинової Світлани Григорівни, д. пед. н., завідувача відділу технологій відкритого навчального середовища Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України працювала експертна група з реалізації дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня за темою «Технологія навчання учнів початкової школи «Розумники» (Smart Kids)».

Були проведені відкриті уроки вчителів початкових класів Лисичанській спеціалізованій школі І-ІІІ ст. № 8 Луганської області. Відбувся круглий стіл у формі «відкритий мікрофон» для виступів батьків, представників батьківського комітету, представників інституту підвищення кваліфікації, методистів.  


1 Листопада 2019


«V4 + Академічний дослідницький консорціум з інтеграції баз даних, робототехніки та мовник технологій»

5–6 вересня 2019 року у м.Трнава, Словаччина, відбувся Заключний дводенний Воркшоп у межах науково-дослідного проекту «V4 + Академічний дослідницький консорціум з інтеграції баз даних, робототехніки та мовник технологій» Міжнародного Вишеградського Фонду. Інститут інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України виступив співорганізатором заходу.


6 Вересня 2019


Зі святом знань!

Шановні освітяни, учні, студенти, батьки!
Щиро вітаємо з особливим для всіх нас святом - Днем знань і початком навчального року!
Нехай цьогорічний першовересень буде сонячним і світлим, надихне на плідну працю, відкриє нові шляхи для творчих здобутків! Бажаємо успіхів, невичерпної енергії, натхнення, миру та злагоди!
Зі святом!

1 Вересня 2019


Розвиток теоретичних основ інформатизації освіти та практична реалізація інформаційно-комунікаційних технологій в освітній сфері України

Опубліковано роботу «Розвиток теоретичних основ інформатизації освіти та практична реалізація інформаційно-комунікаційних технологій в освітній сфері України» авторського колективу: В.Ю. Биков, О.Ю. Буров, А.М. Гуржій, М.І. Жалдак, М.П. Лещенко, С.Г. Литвинова, В.І. Луговий, В.В. Олійник, О.М. Спірін, М.П. Шишкіна, що висунуто на здобуття Державної премії України в галузі освіти.


1 Липня 2019


Літня школа Smart Kids: «Освітні скарби на Чорному морі»

В рамках реалізації проекту «Технологія навчання учнів початкової школи Smart Kids 2017-2022 рр.» (керівник С. Г. Литвинова, д-р пед. наук, завідувач відділу технологій відкритого навчального середовища ІІТЗН НАПН України) з 22 по 26 червня відбулася щорічна Літня школа. У роботі Літньої школи взяли участь 25 педагогів початкових класів з різних куточків України.


26 Червня 2019


Перша Міжнародна літня школа для дітей «Модно бути розумним»

Завершила роботу Перша Міжнародна літня школа для дітей «Модно бути розумним» – «Clever: School of Natural and Mathematical Sciences» в рамках наукового проекту «Варіативні моделі комп’ютерно орієнтованого середовища навчання предметів природничо-математичного циклу в загальноосвітньому навчальному закладі» (науковий керівник – Олена Гриб’юк, к.пед.н., п.н.с. ІІТЗН НАПН України). Проект реалізовується у цьому році за підтримки Інституту інформаційних технологій і засобів навчання Національної академії педагогічних наук України, Посольства Франції в Україні, Міністерства освіти і науки України, інформаційної підтримки Волинської обласної державної адміністрації.


23 Червня 2019


Четверта Міжнародна літня школи для вчителів-еспертів «Clever: School of Natural and Mathematical Sciences»

6-11 червня відбулася Четверта Міжнародна літня школи для вчителів-еспертів «Clever: School of Natural and Mathematical Sciences» в рамках наукового дослідження за темою: «Варіативні моделі комп’ютерно орієнтованого середовища навчання предметів природничо-математичного циклу в загальноосвітньому навчальному закладі» (науковий керівник – Олена Гриб’юк, к.пед.н., п.н.с. ІІТЗН НАПН України) на базі приватної школи-гімназії «Мрія». Проект реалізовується у цьому році за підтримки Інституту інформаційних технологій і засобів навчання Національної академії педагогічних наук України, Посольства Франції в Україні, Університету імені Адама Міцкевича в Познані (Польща), Міністерства освіти і науки України, інформаційної підтримки Одеської обласної державної адміністрації.


11 Червня 2019


Всеукраїнський проект "Технологія навчання учнів початкової школи "Розумники" Smart Kids"

21 травня експертна група Всеукраїнського проекту "Технологія навчання учнів початкової школи "Розумники" Smart Kids" у складі Литвинової С.Г., доктора пед.наук, завідувача відділу технологій відкритого навчального середовища ІІТЗН НАПН України, наукового керівника проекту, Кохана О.В. - директора ТОВ "Розумники", Дроздовської В. - вчителя початкових класів ЗЗСО №269 м.Києва і Даниліної Т.В. - тренера ТОВ "Розумники" працювала в рамках регіонального семінару-практикуму.

21 Травня 2019


Вітаємо Бикова Валерія Юхимовича!

Колектив Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України від щирого серця вітає з Днем народження директора Інституту Бикова Валерія Юхимовича! 

1 Лютого 2019


З Новим Роком!

Шановні освітяне, колеги, друзі! Приміть найщиріші вітання з новорічними і різдвяними святами!
Хай цей рік подарує вам багато радості, миру, достатку та здоров'я. Творчих здобутків та професійного зростання. Хай ваші серця будуть сповнені любові та надії на краще і новий рік принесе добро і процвітання.
Миру нашій країні і кожній родині!

31 Грудня 2018


Новини 91 — 100 з 158
Початок | Поперед. | 8 9 10 11 12 | Наст. | Кінець

Анонси та оголошення

Майстер-клас «Штучний інтелект – поповнення скриньки цифрових інструментів сучасного педагога»

25.04.2024 р. відбудеться майстер-клас «Штучний інтелект – поповнення скриньки цифрових інструментів сучасного педагога». Організатори майстер-класу – співробітниці ІЦО НАПН України: Марія Шишкіна, Майя Мар’єнко, Валентина Коваленко. Запрошуємо до участі


Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні аспекти розвитку STEAM-освіти в умовах євроінтеграції"

Запрошуємо взяти участь у роботі IІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Актуальні аспекти розвитку STEAM-освіти в умовах євроінтеграції», яка відбудеться 26 квітня 2024 року в Донецькому державному університеті внутрішніх справ, м. Кропивницький в онлайн форматі.

Місія конференції: обговорення актуальних питань впровадження STEAM-технологій в освітній процес закладів освіти різного рівня та профілю.

Прийом матеріалів конференції до 10.04.2024 р.

Робочі мови конференції: українська, англійська, польська.


ІV МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ІМЕРСИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОСВІТІ» - 2024

Вельмишановні колеги, запрошуємо до участі в міжнародній конференції, яка відбудеться у змішаному форматі 30 квітня 2024 року.

Наша мета: розвиток теоретичних засад і обмін практичним досвідом застосування імерсивних технологій у навчальному процесі закладів освіти різного рівня.


ІНСТИТУТ ЦИФРОВІЗАЦІЇ ОСВІТИ НАПН УКРАЇНИ оголошує конкурс на заміщення посад


Навчання в докторантурі

Запрошуємо на навчання в докторантуру Інституту цифровізації освіти НАПН України для здобуття ступеня доктора наук з наукової спеціальності: 13.00.10 - інформаційно-комунікаційні технології в освіті.


ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ ПРИЙОМУ НА НАВЧАННЯ ДО АСПІРАНТУРИ В 2024 РОЦІ

Відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України від 06 березня 2024 року № 266 було затверджено Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році.


3rd Workshop on Digital Transformation of Education (ICTERI 2024)

Інститут цифровізації освіти запрошує до участі у третьому англомовному воркшопі з ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ОСВІТИ (DigiTransfEd 2024). Семінар рецензований, проводиться у гібридному форматі 23.09.2024 в рамках ICTERI 2024. Дедлайн подання робіт 29.07.2024.

Матеріали найкращих доповідей минулорічного DigiTransfEd 2023 проіндексовано у Scopus: https://ceur-ws.org/Vol-3553


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.