Новини

Оголошено результати державної атестації  наукових установ НАПН України у першому півріччі 2021 р.

Згідно наказу Міністерства освіти і науки України від 02.06.2021 р. № 615 Інститут інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України успішно пройшов державну атестацію з високими показниками у загальному рейтингу наукових установ і віднесений до I класифікаційної групи.

24 Червня 2021


ІХ Міжнародна науково-практична конференція «MoodleMoot Ukraine 2021. Теорія і практика використання системи управління навчанням Moodle»

17 червня 2021 р. Інститут інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України виступив співорганізатором ІХ Міжнародної науково-практичної конференції «MoodleMoot Ukraine 2021. Теорія і практика використання системи управління навчанням Moodle», яка цього року проходила в дистанційному форматі.


21 Червня 2021


ІІІ Всеукраїнський відкритий науково-практичний онлайн-форум «Інноваційні трансформації в сучасній освіті: виклики, реалії, стратегії»

15-16 червня 2021 року відбувся Всеукраїнський відкритий науково-практичний онлайн-форум «Інноваційні трансформації в сучасній освіті: виклики, реалії, стратегії», ініціатором якого вже три роки поспіль є Національний центр «Мала академія наук України». Співорганізатором, серед інших – Інститут інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України. Серед наукових напрямів форуму: Цифровізація як ключовий фактор розвитку освіти ХХІ ст.; Цифрові платформи та цифровий контент щодо дистанційної форми навчання; Психолого-педагогічні проблеми дистанційного і змішаного навчання; Розвиток інтелекту і суб'єктності у віртуальному освітньому просторі.


16 Червня 2021


ІІ МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОСВІТІ ТА НАУЦІ»

10-11 червня 2021 року на базі Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційні технології в освіті та науці».

Мета конференції: стимулювання досліджень у галузі інформаційних технологій та в освіті, визначення перспективних напрямів застосування інформаційно-комунікаційних технологій у науці й освіті, обмін науковими напрацюваннями і практичними здобутками, налагодження партнерських взаємовідносин між закладами освіти, науковими установами і підприємствами ІТ-галузі, заохочення студентської молоді до наукового пошуку.


13 Червня 2021


Академічна співпраця з Університетом економіки  в Бидгощі

10 травня 2021 року відбулася ділова зустріч з делегацією Університету Економіки в Бидгощі (WYŻSZA SZKOŁA GOSPODARKI, Польща). Обговорювали план партнерських заходів щодо наукової, навчальної, культурної та організаційної діяльності. Підписано довготривалу угоду про академічну співпрацю.

11 Червня 2021


Міжнародна науково-практична конференція «Варіативні моделі комп’ютерно орієнтованих систем дослідницького навчання предметів природничо-математичного циклу в закладах освіти - Clever: School of Natural and Mathematical Sciences»

31 травня 2021 року в рамках XII Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2021» і Міжнародної виставка освіти за кордоном «World Edu» за підтримки Інституту інформаційних технологій і засобів навчання Національної академії педагогічних наук України, Університету імені Адама Міцкевича в Познані (Польща), Міністерства освіти і науки України, за інформаційної підтримки Одеської обласної державної адміністрації, Луцької міської ради, Вінницької міської ради відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Варіативні моделі комп’ютерно орієнтованих систем дослідницького навчання предметів природничо-математичного циклу в закладах освіти - Clever: School of Natural and Mathematical Sciences», присвячена пам'яті видатного вченого, академіка Мирослава Івановича Жалдака.


31 Травня 2021


V Міжнародна конференція «Педагогічна компаративістика і міжнародна освіта 2021: інновації в освіті в контексті європеїзації та глобалізації»

27-28 травня 2021 р. пройшла V Міжнародна конференція «Педагогічна компаративістика і міжнародна освіта 2021: інновації в освіті в контексті європеїзації та глобалізації». Інститут інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України є співорганізатором заходу. Результати наукових досліджень представили співробітники інституту, які виступили з доповідями. Конференція проходила у онлайн форматі на платформі ZOOM.

29 Травня 2021


VІІ МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «НАУКОВА ШКОЛА АКАДЕМІКА І.А. ЗЯЗЮНА У ПРАЦЯХ ЙОГО СОРАТНИКІВ ТА УЧНІВ»

25-26 травня 2021 року в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» відбулася VІІ Міжнародна науково-практична конференція «Наукова школа академіка І.А. ЗЯЗЮНА у працях його соратників та учнів». Від співорганізатора конференції – Інституту інформаційних технологій і засобів навчання на пленарному засіданні конференції виступила Світлана Литвинова, з доповіддю: «Цифрова трансформація: онлайн технології мікронавчання педагогів новітнім ІКТ».


28 Травня 2021


Золота команда «Clever: School of natural and mathematical sciences» на дванадцятій міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти -2021»

26-28 травня 2021 року відбулися стендові презентації та майстер-класи дослідницького проєкту «Clever: School of Natural and Mathematical Sciences» в рамках Дванадцятої міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти -2021» та Одинадцятої міжнародної виставка освіти за кордоном «World Edu». Науковий керівник проекту – Гриб’юк Олена Олександрівна, кандидат педагогічних наук, доцент, старший дослідник, провідний науковий співробітник Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України.

Команда «Clever: School of Natural and Mathematical Sciences» отримала п’ять золотих медалей, що є свідченням високого професіоналізму учасників проекту. 


28 Травня 2021


Семінар «Інформаційно-цифрові технології у педагогічних дослідженнях»

25 травня 2021 р. співробітники відділу відкритих освітньо-наукових інформаційних систем Інституту інформаційних технологій і засобів навчання Національної академії педагогічних наук України провели семінар «Інформаційно-цифрові технології у педагогічних дослідженнях» для наукових, науково-педагогічних працівників і аспірантів.  


25 Травня 2021


Новини 191 — 200 з 625
Початок | Поперед. | 18 19 20 21 22 | Наст. | Кінець

Анонси та оголошення

IX МІЖНАРОДНИЙ СЕМІНАР «НАВЧАННЯ ВПРОДОВЖ ЖИТТЯ З ВИКОРИСТАННЯМ ІКТ: ОСОБИСТІСНО-ОРІЄНТОВАНИЙ ПІДХІД (3L-PERSON-2024)

IX Міжнародний семінар «Навчання впродовж життя з використанням ІКТ: особистісно-орієнтований підхід (3L-Person)» з серії семінарів, що продовжує теми, започатковані у 2016 році та пропонує такі підтемами, що відповідають новим викликам у сфері освіти (наприклад, «Синтетичне навчальне середовище: AR/VR/MR, AI в освіті тощо»). Головною ідеєю серії є створення-розробка-впровадження ІКТ на етапах Академічна → Освіта/Навчання → Промисловість. Швидкий перехід світу на дистанційну форму освіти та роботи призвів до появи гібридної робочої сили та потреб подальшої людино-системної інтеграції (HSI), де під «Системою» мається на увазі, перш за все, система освіти. НSI в освіті розглядається як взаємна адаптація людини та ІКТ до К16 + перекваліфікації протягом усього активного життя людини. 


Всеукраїнський конкурс на кращий вебсайт серед закладів фахової передвищої освіти

Міністерство освіти і науки України спільно з Науково-методичним центром вищої та фахової передвищої освіти оголошує Всеукраїнський конкурс на кращий вебсайт серед закладів фахової передвищої освіти «EDUCATION WEBSITE 2024». Ольга Пінчук, заступник директора ІЦО НАПН України, увійшла до складу конкурсної комісії. Конкурс проводиться один раз на чотири роки. Початок Конкурсу – 1 жовтня 2024.


Онлайн-форум

Запрошуємо вас 12.11.24 до участі у VІ всеукраїнському відкритому науково-практичному онлайн-форумі «Інноваційні трансформації в сучасній освіті: виклики, реалії, стратегії». Інститут цифровізації освіти запрошує презентувати свої досягнення та поділитися досвідом під час роботи секції «Інформаційно-цифрові середовища закладів освіти: трансформація, безпека, вплив AI».

Програму заходу, тези Форуму, посилання на підключення будуть надіслані всім зареєстрованим учасникам. Електронний варіант збірника буде розіслано авторам. Також усім спікерам і зареєстрованим учасникам буде надіслано сертифікат щодо участі у Форумі.

Участь у Форумі безкоштовна.


VI міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті», 23-25.11.24

Запрошуємо 24 жовтня відвідати вебінар «Сервіси штучного інтелекту для професійного зростання педагогічних працівників». Проводить: Мар’єнко Майя Володимирівна, провідний науковий співробітник відділу хмаро орієнтованих систем і штучного інтелекту в освіті Інституту цифровізації освіти НАПН України. Питання, що обговорюватимуться: використання інструментів ШІ в освітньому процесі (на прикладі ChatGPT і Gemini).


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.