Х Міжнародна науково-практична конференція «MoodleMoot Ukraine 2022. Теорія і практика використання системи управління навчанням Moodle»

Х Міжнародна науково-практична конференція «MoodleMoot Ukraine 2022. Теорія і практика використання системи управління навчанням Moodle»

4 листопада 2022 року відбулася Х Міжнародна науково-практична конференція «MoodleMoot Ukraine 2022. Теорія і практика використання системи управління навчанням Moodle». Цього року – дистанційно, в режимі відео-конференції.

Організатори заходу: Міжнародний науково-навчальний центр інформаційних технологій та систем НАН України та МОН України, Інститут цифровізації освіти НАПН України, Київський національний університет будівництва і архітектури.

Тематика конференції охоплювала організаційні, технічні, технологічні, дидактичні, методичні питання використання LMS Moodle у закладах вищої освіти, в системі підготовки і підвищення кваліфікації, у процесі неперервного навчання, та включала такі змістові напрями:

  • досвід упровадження й використання системи Moodle у дистанційному навчанні та мережній підтримці навчального процесу;
  • розвиток системи Moodle, створення і використання нових модулів Moodle, інтеграція Moodle з іншими програмними засобами;
  • організаційно-педагогічні та методичні проблеми використання платформи Moodle.

На конференцію було подано понад 40 доповідь, з яких у результаті рецензування та оцінювання програмним комітетом було відібрано 22. У роботі програмного комітету взяли участь 4 доктори і 8 кандидатів наук.

Доступ до матеріалів доповідей і відео-записів виступів на сайті конференції є вільним і не потребує реєстрації: https://2022.moodlemoot.in.ua/

MoodleMoot – це традиційна назва конференцій, які в усьому світі проводяться користувачами Moodle. Процедура їх проведення має характерні особливості, головною з яких є публікація доповідей на сайті конференції, що створюється на платформі Moodle. Для цього кожному доповідачу надаються права викладача в його курсі Moodle, де він може розмістити повний текст доповіді та необхідні ілюстративні матеріали, а також має зворотній зв'язок з аудиторією.

Україномовний формат конференції MoodleMoot Ukraine організований і проводиться в Україні з 2013 р., за участю Київського національного університету будівництва і архітектури та Інституту цифровізації освіти НАПН України.

Сайти конференцій MoodleMoot Ukraine працюють і по завершенню конференції, сприяючи обміну досвідом і співпраці усіх користувачів цієї платформи.

Проведений захід, що вже став традиційним для української спільноти користувачів Moodle, сприяє налагодженню й зміцненню співробітництва між розробниками, науково-педагогічними, педагогічними працівниками в сфері використання й вдосконалення цієї платформи; обміну позитивним досвідом; обговоренню і спільному пошуку вирішення проблем, пов’язаних з упровадженням дистанційного навчання; подальшому розвитку і впровадженню цифрових технологій у заклади вищої та післядипломної освіти.

Анонси та оголошення

Всеукраїнський науково-методичний семінар «Системи навчання і освіти в комп’ютерно орієнтованому середовищі»

18.04.2024 р. відбудеться Всеукраїнський науково-методичний семінар «Системи навчання і освіти в комп’ютерно орієнтованому середовищі».


Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні аспекти розвитку STEAM-освіти в умовах євроінтеграції"

Запрошуємо взяти участь у роботі IІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Актуальні аспекти розвитку STEAM-освіти в умовах євроінтеграції», яка відбудеться 26 квітня 2024 року в Донецькому державному університеті внутрішніх справ, м. Кропивницький в онлайн форматі.

Місія конференції: обговорення актуальних питань впровадження STEAM-технологій в освітній процес закладів освіти різного рівня та профілю.

Прийом матеріалів конференції до 10.04.2024 р.

Робочі мови конференції: українська, англійська, польська.


ІV МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ІМЕРСИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОСВІТІ» - 2024

Вельмишановні колеги, запрошуємо до участі в міжнародній конференції, яка відбудеться у змішаному форматі 30 квітня 2024 року.

Наша мета: розвиток теоретичних засад і обмін практичним досвідом застосування імерсивних технологій у навчальному процесі закладів освіти різного рівня.


ІНСТИТУТ ЦИФРОВІЗАЦІЇ ОСВІТИ НАПН УКРАЇНИ оголошує конкурс на заміщення посад


Навчання в докторантурі

Запрошуємо на навчання в докторантуру Інституту цифровізації освіти НАПН України для здобуття ступеня доктора наук з наукової спеціальності: 13.00.10 - інформаційно-комунікаційні технології в освіті.


ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ ПРИЙОМУ НА НАВЧАННЯ ДО АСПІРАНТУРИ В 2024 РОЦІ

Відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України від 06 березня 2024 року № 266 було затверджено Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році.


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.