ICTERI-2017

ICTERI-2017

 Інститут інформаційних технологій і засобів навчання Національної академії педагогічних наук України виступив співорганізатором ХІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «ІКТ в освіті, дослідженнях та індустріальних додатках: інтеграція, гармонізація та трансфер знань» (‘ICT in Education, Research, and Industrial Applications: Integration, Harmonization, and Knowledge Transfer’ (ICTERI)), що пройшла 15-18 травня 2017 р. на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Серед співорганізаторів – представники вищих навчальних закладів та ІТ-компаній з Австралії, Австрії, Великобританії, Греції, Данії, Іспанії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Російської Федерації, Румунії, Франції, Чехії, Швейцарії.

Конференція ICTERI упродовж останніх 13 років стала традиційним науково-практичним міжнародним заходом, що об’єднує учених, педагогів, практиків, розробників з різних континентів і країн світу, зацікавлених у поширенні й обміні досвідом у сфері інноваційних технологічних розробок і досягнень, впровадження й використання інформаційно-комунікаційних технологій в освітній, науковій, промисловій галузях.

Визначальною рисою проведення конференції, що робить її відкритою для учасників з різних куточків світу і розширення міжнародного партнерства, є її переведення з 2010 р. в англомовний формат.

Кращі доповіді учасників рекомендуються до друку у міжнародних виданнях CEUR-WS та Springer, що індексуються у наукометричних базах DBLP, EI-Compendex, Mathematical Reviews, SCImago, Scopus та ін.

ICTERI лишається першим в Україні заходом такого високого рівня в галузі педагогічних наук.

Цього року у рамках конференції відбулося 3 міжнародні воркшопи:

1) 2-nd International Workshop on Professional Retraining and Life-Long Learning using ICT: Person-oriented Approach (3L-Person);

2) 3rd International Workshop onTheory of Reliability and Markov Modeling for Information Technologies (WS TheRMIT);

3) The first workshop on “Rigorous Methods in Software Engineering” (RMSE).

Співробітники нашого Інституту виступили в ролі ініціаторів та організаторів воркшопу 3L-Person: Биков В.Ю., д.т.н., проф., дійсний член НАПН України; Буров О.Ю., д.т.н.; Литвинова С.Г., д.пен., с.н.с.; Носенко Ю.Г., к.пед.н., с.н.с.; Пінчук О.П., к.пед.н., с.н.с.; Шишкіна М.П., д.пед.н., с.н.с.

Для участі у воркшопі було подано 43 доповіді, з яких після рецензування було прийнято до друку та внесено до програми 17. З них за авторством співробітників Інституту – 8 доповідей.

У рамках воркшопу розглянуто й обговорено важливі тренди розвитку комп’ютерно орієнтованого навчання, серед яких:

- змішане та дистанційне навчання з використанням перспективних ІКТ (хмарні технології, мобільні засоби і сервіси, мережні інфраструктури; електронні соціальні мережі, технології віртуального та перевернутого класу та ін.);

- проектування персоніфікованого освітнього середовища (особистісно орієнтований підхід, адаптивне навчання, хмаро орієнтовані навчальні середовища, засоби мережної навчальної взаємодії та ін.);

- ІКТ в освіті осіб з особливими потребами (відкритість та доступність освіти, електронна інклюзія; використання ІКТ в освіті обдарованих, соціально вразливих осіб, осіб з функціональними обмеженнями; вплив ІКТ на розвиток особистості);

- проблеми безпеки використання ІКТ в освіті (безпека людини при роботі з ІКТ; оцінювання якості електронних освітніх ресурсів та ін.);

- ІКТ-підтримка STEM-освіти в контексті навчання впродовж життя (віртуальні лабораторії, робототехніка, доповнена реальність, синтетичні середовища, 3D-технологія та ін.).

Співробітники, докторанти та аспіранти нашого Інституту презентували доповіді за результатами своїх досліджень, продемонструвавши широкий спектр наукових інтересів та впевнене володіння англійською мовою.

Основна частина (mainstream) конференції ICTERI-2017 (відео, Ч. 1).
Основна частина (mainstream) конференції ICTERI-2017 (відео, Ч. 2).
Основна частина (mainstream) конференції ICTERI-2017 (фоторяд).
Воркшопи в рамках ICTERI-2017 (відео, Ч. 1).
Воркшопи в рамках ICTERI-2017 (відео, Ч. 2).
Воркшопи в рамках ICTERI-2017 (фоторяд).
Воркшоп 3L-Person (фото-звіт).

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

7.jpg

Анонси та оголошення

ІV МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ІМЕРСИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОСВІТІ» - 2024

Вельмишановні колеги, запрошуємо до участі в міжнародній конференції, яка відбудеться у змішаному форматі 30 квітня 2024 року.

Наша мета: розвиток теоретичних засад і обмін практичним досвідом застосування імерсивних технологій у навчальному процесі закладів освіти різного рівня.


ІНСТИТУТ ЦИФРОВІЗАЦІЇ ОСВІТИ НАПН УКРАЇНИ оголошує конкурс на заміщення посад


ХІІ Міжнародна науково-практична конференція «MoodleMoot Ukraine 2024. Теорія і практика використання системи управління навчанням Moodle»

Запрошуємо викладачів, науковців, аспірантів, студентів, фахівців з організації навчального процесу, дистанційного навчання – усіх, хто використовує або планує використовувати систему управління навчанням Moodle, взяти участь у конференції 31 травня 2024 р.


Навчання в докторантурі

Запрошуємо на навчання в докторантуру Інституту цифровізації освіти НАПН України для здобуття ступеня доктора наук з наукової спеціальності: 13.00.10 - інформаційно-комунікаційні технології в освіті.


ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ ПРИЙОМУ НА НАВЧАННЯ ДО АСПІРАНТУРИ В 2024 РОЦІ

Відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України від 06 березня 2024 року № 266 було затверджено Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році.


3rd Workshop on Digital Transformation of Education (ICTERI 2024)

Інститут цифровізації освіти запрошує до участі у третьому англомовному воркшопі з ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ОСВІТИ (DigiTransfEd 2024). Семінар рецензований, проводиться у гібридному форматі 23.09.2024 в рамках ICTERI 2024. Дедлайн подання робіт 29.07.2024.

Матеріали найкращих доповідей минулорічного DigiTransfEd 2023 проіндексовано у Scopus: https://ceur-ws.org/Vol-3553


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.