Новини

VII міжнародна науково-практична конференція «MoodleMoot Ukraine 2019»

24 травня 2019 р. На базі Інституту інформаційних технологій і засобів навчання відбулася Сьома міжнародна науково-практична конференція «MoodleMoot Ukraine 2019. Теорія і практика використання системи управління навчанням Moodle». Переважна більшість учасників конференції долучилися до роботи онлайн. З вітальним словом від провідного закладу-організатора виступив Олександр Щербина, к.т.н., доцент Київського національного університету будівництва і архітектури.

24 Травня 2019


Семінар для редакторів наукових журналів

23 травня 2019 р. на базі Державної науково-технічної бібліотеки України відбувся семінар «Comprehensive Approach to Open Access». Науковці нашого інституту, співробітники електронного фахового видання «Інформаційні технології і засоби навчання» О. Пінчук (заступник головного редактора) та І. Малицька (виконавчий редактор) взяли участь у заході.

23 Травня 2019


Всеукраїнський проект "Технологія навчання учнів початкової школи "Розумники" Smart Kids"

21 травня експертна група Всеукраїнського проекту "Технологія навчання учнів початкової школи "Розумники" Smart Kids" у складі Литвинової С.Г., доктора пед.наук, завідувача відділу технологій відкритого навчального середовища ІІТЗН НАПН України, наукового керівника проекту, Кохана О.В. - директора ТОВ "Розумники", Дроздовської В. - вчителя початкових класів ЗЗСО №269 м.Києва і Даниліної Т.В. - тренера ТОВ "Розумники" працювала в рамках регіонального семінару-практикуму.

21 Травня 2019


Форум Cisco Cyber 19. From challenges to solutions

21 травня відбувся Cisco Форум інформаційної безпеки Cisco Cyber19. Цьогорічне гасло форуму: Від викликів до рішень! У роботі форуму взяли участь директор інституту Валерій Биков і заступник директора з науково-експериментальної роботи Ольга Пінчук.

21 Травня 2019


XV (XXV) Міжнародна науково-практична конференція «Засоби і технології сучасного навчального середовища»

17-18 травня 2019 року на базі Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка (м. Кропивницький) відбулася XV (XXV) Міжнародна науково-практична конференція «Засоби і технології сучасного навчального середовища».

18 Травня 2019


Круглий стіл «Наукова молодь в умовах інтеграції України в міжнародний освітній та дослідницький простір: сучасний стан, проблеми, перспективи»

17 травня 2019 року члени Ради молодих вчених ІІТЗН НАПН України Анна Яцишин, Валентина Коваленко, Майя Попель і Аліса Сухіх взяли участь у круглому столі «Наукова молодь в умовах інтеграції України в міжнародний освітній та дослідницький простір: сучасний стан, проблеми, перспективи», який відбувся в Державній науково-педагогічній бібліотеці України імені В. О. Сухомлинського в рамках ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ФЕСТИВАЛЮ НАУКИ – 2019.

17 Травня 2019


V міжнародна ювілейна науково-практична конференція «НЕПЕРЕРВНА ОСВІТА НОВОГО СТОРІЧЧЯ: ДОСЯГНЕННЯ ТА ПЕРСПЕКТИВИ»

16 травня в ЗОІППО відбулася V міжнародна ювілейна науково-практична конференція «НЕПЕРЕРВНА ОСВІТА НОВОГО СТОРІЧЧЯ: ДОСЯГНЕННЯ ТА ПЕРСПЕКТИВИ». На пленарному засіданні з доповіддю «Інформатизація і цифровізація освітнього процесу – сучасні тренди Нової української школи» виступила Світлана Литвинова, доктор педагогічних наук, старший науковий співробітник, завідувач відділу технологій відкритого навчального середовища Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України.

16 Травня 2019


Семінар-практикум «Хмарні сервіси для наукової освіти у навчанні математики»

16 травня 2019 року у м. Рівне відбувся семінар-тренінг «Хмарні сервіси для наукової освіти у навчанні математики» з ініціативи Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти в рамках проведення семінару-тренінгу для методистів районних, міських методичних кабінетів, працівників методичних служб ОТГ, які відповідають за стан навчання математики, з теми «Цифрові відкриті системи розвитку інформаційно-цифрової компетентності вчителя математики».

16 Травня 2019


Засідання спеціалізованої вченої ради

14 травня 2019 р. на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.459.01, відбулися захисти дисертацій на здобуття наукових ступенів доктора педагогічних наук та кандидата педагогічних наук за спеціальністю 13.00.10 – інформаційно-комунікаційні технології в освіті.
Вакалюк Тетяна Анатоліївна «Теоретико-методичні засади проектування і використання хмаро орієнтованого навчального середовища у підготовці бакалаврів інформатики»
Процька Світлана Миколаївна «Комп’ютерно орієнтована методика формування професійно-педагогічної компетентності майбутніх учителів-філологів».

14 Травня 2019


Засідання Ради молодих вчених НАПН України

19 квітня 2019 року вчені Інституту інформаційних технологій і засобів навчання Валентина Коваленко та Аліса Сухіх взяли участь у засіданні Ради молодих вчених НАПН України. 

19 Квітня 2019


Новини 311 — 320 з 618
Початок | Поперед. | 30 31 32 33 34 | Наст. | Кінець

Анонси та оголошення

Пропозиції до освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії

Всі зацікавлені особи мають можливість надати свої пропозиції та рекомендації до проекту освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії "Інформаційно-комунікаційні технології в освіті" (спеціальність "011 Освітні, педагогічні науки") в Інституті цифровізації освіті НАПН України, з метою її вдосконалення.


3rd Workshop on Digital Transformation of Education (ICTERI 2024)

Інститут цифровізації освіти запрошує до участі у третьому англомовному воркшопі з ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ОСВІТИ (DigiTransfEd 2024). Семінар рецензований, проводиться у гібридному форматі 23.09.2024 в рамках ICTERI 2024. Дедлайн подання робіт 29.07.2024.

Матеріали найкращих доповідей минулорічного DigiTransfEd 2023 проіндексовано у Scopus: https://ceur-ws.org/Vol-3553


IX МІЖНАРОДНИЙ СЕМІНАР «НАВЧАННЯ ВПРОДОВЖ ЖИТТЯ З ВИКОРИСТАННЯМ ІКТ: ОСОБИСТІСНО-ОРІЄНТОВАНИЙ ПІДХІД (3L-PERSON-2024)

IX Міжнародний семінар «Навчання впродовж життя з використанням ІКТ: особистісно-орієнтований підхід (3L-Person)» з серії семінарів, що продовжує теми, започатковані у 2016 році та пропонує такі підтемами, що відповідають новим викликам у сфері освіти (наприклад, «Синтетичне навчальне середовище: AR/VR/MR, AI в освіті тощо»). Головною ідеєю серії є створення-розробка-впровадження ІКТ на етапах Академічна → Освіта/Навчання → Промисловість. Швидкий перехід світу на дистанційну форму освіти та роботи призвів до появи гібридної робочої сили та потреб подальшої людино-системної інтеграції (HSI), де під «Системою» мається на увазі, перш за все, система освіти. НSI в освіті розглядається як взаємна адаптація людини та ІКТ до К16 + перекваліфікації протягом усього активного життя людини. 


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.