Марафон «ЦИФРОВІЗАЦІЯ ОСВІТИ: ПРАКТИЧНИЙ ДОСВІД ДЛЯ ПОДОЛАННЯ ОСВІТНІХ ВТРАТ»

Марафон «ЦИФРОВІЗАЦІЯ ОСВІТИ: ПРАКТИЧНИЙ ДОСВІД ДЛЯ ПОДОЛАННЯ ОСВІТНІХ ВТРАТ»

У межах Програми спільної діяльності з МОН України Інститутом цифровізації освіти НАПН України та ДНУ «Інституту модернізації змісту освіти» було проведено триденний Марафон «ЦИФРОВІЗАЦІЯ ОСВІТИ: ПРАКТИЧНИЙ ДОСВІД ДЛЯ ПОДОЛАННЯ ОСВІТНІХ ВТРАТ». На захід було зареєстровано 1055 осіб, які протягом трьох днів вивчали педагогічний досвід, отримували поради від вчителів-новаторів та взяли участь в онлайнових тренінгах.

10.04.2023. Перший день Марафону.

З вітальними словами до учасників Марафону «ЦИФРОВІЗАЦІЯ ОСВІТИ: ПРАКТИЧНИЙ ДОСВІД ДЛЯ ПОДОЛАННЯ ОСВІТНІХ ВТРАТ» звернулися: Ляшенко Олександр Іванович, Академік-секретаря Відділення загальної середньої освіти і цифровізації освітніх систем НАПН України; Литвинова Світлана Григорівна, в.о. директора Інституту цифровізації освіти НАПН України

Презентували досвід використання цифрових технологій з окресленої проблеми:

Воротинцева Любов Іванівна, Начальник відділу освіти Покровської міської ради Донецької області учитель математики, учитель-методист, тема виступу: «Цифровий менеджмент в управлінській діяльності відділу освіти покровської міської ради засобами платформи Microsoft TEAMS»;

Водоп'ян Наталія Іванівна, заступник директора з навчально-виховної роботи, вчитель біології, КЗО «Дніпровський ліцей інформаційних технологій при Дніпровському Національному Університеті імені Олеся Гончара» Дніпровської міської ради, тема виступу: «Створення цифрового освітнього середовища для проведення дистанційного біологічного практикуму»

Сотніченко Олена Віталіївна, вчитель математики, КЗО «Дніпровський ліцей інформаційних технологій при Дніпровському Національному Університеті імені Олеся Гончара» Дніпровської міської ради, тема виступу: «Педагогічний дизайн вчителя математики у сучасних умовах. Як може працювати штучний інтелект на уроках математики?»

Касатова Ольга Вікторівна, заступник директора з навчально-виховної роботи, вчитель історії, Лисичанський ліцей №8 Сєвєродонецького району Луганської області, тема виступу: «Організація дистанційного навчання закладу загальної освіти засобами Microsoft 365»

Власенко Юлія Миколаївна, вчитель інформатики ЗЗСО №9 м. Києва, тема виступу: «Використання інтерактивних аркушів під час дистанційного навчання»

1-00_n.jpg

1-01_n.jpg

1-02_n.jpg

1-03_n.jpg

1-04_n.jpg

11.04.2023 День другий Марафону присвячено роботі вчителя в хмаро орієнтованому середовищі.

З вітальними словами до учасників звернулися: Литвинова Світлана Григорівна, в.о. директора Інституту цифровізації освіти НАПН України; Галегова Олена Віталіївна, начальник відділу цифрових освітньо-наукових систем, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти»

Презентацію педагогічного досвіду представили :

Сисоєва Ольга Вікторівна, методист, вчитель англійської мови, КЗО «Дніпровський ліцей інформаційних технологій при Дніпровському Національному Університеті імені Олеся Гончара» Дніпровської міської ради на тему "Використання засобів Microsoft 365 для здійснення формувального оцінювання та контролю знань учнів в дистанційному і змішаному форматі"

Григор’єв Сергій Борисович, консультант КУ "ЦПР "Освітня траєкторія" ДМР на тему "Організація он-лайн інтелектуальних змагань"

Чучва Владислав Дмитрович, методист, КЗО «Дніпровський ліцей інформаційних технологій при Дніпровському Національному Університеті імені Олеся Гончара» Дніпровської міської ради на тему "Використання екосистеми Microsoft 365 для організації проєктної роботи з учнями"

Гавриліна Вікторія Вікторівна, вчитель хімії та основ здоров'я, КЗО «Дніпровський ліцей інформаційних технологій при Дніпровському Національному Університеті імені Олеся Гончара» Дніпровської міської ради на тему "Особливості реалізації учнівських проєктів за дистанційної та змішаної форми навчання"

Євстаф'єва Ірина Григорівна, практичний психолог, вчитель інформатики, КЗО «Дніпровський ліцей інформаційних технологій при Дніпровському Національному Університеті імені Олеся Гончара» Дніпровської міської ради на тему "Використання хмарного простору на уроках інформатики. Командна робота"

Самофал Олександр Олександрович, консультант КУ «ЦПРПП» Покровської міської ради Донецької області на тему "Адміністрування декількох освітніх закладів, як єдиної організації на платформі Microsoft 365"

Пономаренко Олена Олександрівна, учитель математики вищої категорії, старший учитель ЗОШ І-ІІІ ступенів №9 Покровської міської ради Донецької області на тему "Методична та технічна підтримка педагогів – постійно-діючий семінар «Практика налагодження безперервного навчання засобами Microsoft 365»

Литвинова Світлана Григорівна, в.о. директора Інституту цифровізції освіти НАПН України "Особливості підготовки вчителя до проєктування освітнього середовища з використанням штучного інтелекту" - практикум

2-00.jpg

2-02.jpg

2-03.jpg

2-04.jpg

2-05n.jpg

2-06.jpg

2-07.jpg

2-08.jpg

12.04.2023 р. День третій Марафону було присвячено освітнім інноваціям, штучному інтелекту та доповненей реальності!

З вітальними словами до учасників МАРАФОНУ-2023 звернулася Литвинова Світлана Григорівна, в.о. директора Інституту цифровізації освіти НАПН України

Презентували досвід про використання інноваційних технологій для підвищення якості освіті:

Шевчук Петро Георгійович, вчитель інформатики, Миропільський ліцей Житомирської області на тему «Реалізовані мовні моделі у пошуковику Bing та браузері Edge»

Григор’єв Сергій Борисович, консультант КУ "ЦПР "Освітня траєкторія" ДМР на тему «Безкоштовні мобільні додатки для освітян»

Лютинська Марина, учитель інформатики у Києво-Печерський ліцей 171 “Лідер"

Касатова Ольга Вікторівна, заступник директора з навчально-виховної роботи, вчитель історії, Лисичанський ліцей №8 Сєвєродонецького району Луганської області на тему «Спільна робота над результатами проєкту»

Рудик Валентина Василівна, директор ЗОШ №9 Покровської міської ради Донецької області, Литвин Дар'я Віталіївна, учитель інформатики ЗОШ №9 Покровської міської ради Донецької області на тему "Інтегрований підхід до навчання учнів на уроках математики та інформатики"

Бобряк Людмила Казимирівна, вчитель хімії гімназії №7 міста Одеса на тему "Подолання освітніх втрат на уроках хімії"

Онлайновий тренінг було організовано Литвиновою Світланою Григорівною, в.о. директора Інституту цифровізації освіти НАПН України на тему «Контент з доповненою реальністю в освітній практиці вчителя».

3-00_n.jpg

3-01.jpg

3-02.jpg

3-03.jpg

3-04.jpg

3-05.jpg

3-06.jpg

3-07.jpg

3-08.jpg

3-09.jpg

Анонси та оголошення

Майстер-клас «Штучний інтелект – поповнення скриньки цифрових інструментів сучасного педагога»

25.04.2024 р. відбудеться майстер-клас «Штучний інтелект – поповнення скриньки цифрових інструментів сучасного педагога». Організатори майстер-класу – співробітниці ІЦО НАПН України: Марія Шишкіна, Майя Мар’єнко, Валентина Коваленко. Запрошуємо до участі


Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні аспекти розвитку STEAM-освіти в умовах євроінтеграції"

Запрошуємо взяти участь у роботі IІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Актуальні аспекти розвитку STEAM-освіти в умовах євроінтеграції», яка відбудеться 26 квітня 2024 року в Донецькому державному університеті внутрішніх справ, м. Кропивницький в онлайн форматі.

Місія конференції: обговорення актуальних питань впровадження STEAM-технологій в освітній процес закладів освіти різного рівня та профілю.

Прийом матеріалів конференції до 10.04.2024 р.

Робочі мови конференції: українська, англійська, польська.


ІV МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ІМЕРСИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОСВІТІ» - 2024

Вельмишановні колеги, запрошуємо до участі в міжнародній конференції, яка відбудеться у змішаному форматі 30 квітня 2024 року.

Наша мета: розвиток теоретичних засад і обмін практичним досвідом застосування імерсивних технологій у навчальному процесі закладів освіти різного рівня.


ІНСТИТУТ ЦИФРОВІЗАЦІЇ ОСВІТИ НАПН УКРАЇНИ оголошує конкурс на заміщення посад


ХІІ Міжнародна науково-практична конференція «MoodleMoot Ukraine 2024. Теорія і практика використання системи управління навчанням Moodle»

Запрошуємо викладачів, науковців, аспірантів, студентів, фахівців з організації навчального процесу, дистанційного навчання – усіх, хто використовує або планує використовувати систему управління навчанням Moodle, взяти участь у конференції 31 травня 2024 р.


Навчання в докторантурі

Запрошуємо на навчання в докторантуру Інституту цифровізації освіти НАПН України для здобуття ступеня доктора наук з наукової спеціальності: 13.00.10 - інформаційно-комунікаційні технології в освіті.


ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ ПРИЙОМУ НА НАВЧАННЯ ДО АСПІРАНТУРИ В 2024 РОЦІ

Відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України від 06 березня 2024 року № 266 було затверджено Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році.


3rd Workshop on Digital Transformation of Education (ICTERI 2024)

Інститут цифровізації освіти запрошує до участі у третьому англомовному воркшопі з ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ОСВІТИ (DigiTransfEd 2024). Семінар рецензований, проводиться у гібридному форматі 23.09.2024 в рамках ICTERI 2024. Дедлайн подання робіт 29.07.2024.

Матеріали найкращих доповідей минулорічного DigiTransfEd 2023 проіндексовано у Scopus: https://ceur-ws.org/Vol-3553


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.