Перша літня школа "Хмарні сервіси в освіті"

Перша літня школа "Хмарні сервіси в освіті"

За участю Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України в рамках Всеукраїнського проекту «Хмарні сервіси в освіті» започатковано першу літню школу, що проходила з 15 по 19 червня 2015 року (с. Залізний Порт, Херсонська обл.). До заходу долучились понад 65 учасників з різних регіонів України. Серед співорганізаторів: Міністерство освіти і науки України, Інститут інноваційних технологій і змісту освіти, Управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації, Херсонська академія неперервної освіти, Гімназія № 1 (м. Херсон).

Метою школи було підвищення рівня ІКТ-компетентності вчителів щодо використання новітніх сервісів для активізації навчальної діяльності учнів та вдосконалення організації навчально-виховного процесу.

З вітальним словом та доповідями виступили: Валерій Биков, доктор технічних наук, професор, дійсний член НАПН України, директор Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України; Анатолій Зубко, ректор КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської міської ради; Наталія Устинова, директор Гімназії № 1, м. Херсон; Галина Коломоєць, науковий співробітник Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, координатор Всеукраїнського проекту «Хмарні сервіси в освіті»; Світлана Литвинова, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, керівник Всеукраїнського проекту «Хмарні сервіси в освіті»; Іван Стромило, вчитель інформатики ЗНЗ № 35, м. Вінниця; Сергій Григор’єв, кандидат педагогічних наук, директор Дніпропетровського ліцею ім. Олеся Гончара; Костянтин Бугайчук, кандидат педагогічних наук, викладач Харківської Академії МВД; Ірина Малоіван, вчитель Дніпропетровського ліцею ім. Олеся Гончара; Іван Іванов, методист вищої категорії Інституту інноваційних технологій і змісту освіти; Ірина Слуцька, вчитель інформатики СШ № 1; Анатолій Ребрина, кандидат педагогічних наук, доцент Хмельницького національного університету; Андрій Ребрина, технік Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, фотокореспондент; Роман Рудюк, керівник програми «Партнерство у навчанні» компанії Майкрософт Україна.

У рамках літньої школи відбулася низка тренінгів, навчальних семінарів, майстер-класів, круглих столів та веб-конференцій за актуальною тематикою: перевернуте навчання; відео як компонент перевернутого навчання; веб-квест; сервіси активізації навчальної діяльності учнів; мотивація вчителів та учнів до використання новітніх технологій; професійний розвиток педагога; презентація досвіду роботи Гімназії № 1 (м. Херсон); інноваційні освітні проекти з ІКТ; організація дистанційного навчання у ЗНЗ; електронне навчальне середовище; мережа «Партнерство у навчанні»; новітні сервіси MS Office 365; елементи адміністрування хмаро орієнтованого навчального середовища; інтеграція різноманітних сервісів у хмаро орієнтованому навчальному середовищі; варіативний модуль «Професійно-прикладна фізична культура» в рамках проекту «Хмарні сервіси в освіті».

Усі учасники заходу отримали сертифікати від компанії Майкрософт Україна.

1.jpg  2.jpg 3.jpg  4.jpg  5.jpg  6.JPG  7.JPG  8.JPG

Анонси та оголошення

ХІІ Міжнародна науково-практична конференція «MoodleMoot Ukraine 2024. Теорія і практика використання системи управління навчанням Moodle»

Запрошуємо викладачів, науковців, аспірантів, студентів, фахівців з організації навчального процесу, дистанційного навчання – усіх, хто використовує або планує використовувати систему управління навчанням Moodle, взяти участь у конференції 31 травня 2024 р.


Навчання в докторантурі

Запрошуємо на навчання в докторантуру Інституту цифровізації освіти НАПН України для здобуття ступеня доктора наук з наукової спеціальності: 13.00.10 - інформаційно-комунікаційні технології в освіті.


ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ ПРИЙОМУ НА НАВЧАННЯ ДО АСПІРАНТУРИ В 2024 РОЦІ

Відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України від 06 березня 2024 року № 266 було затверджено Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році.


Пропозиції до освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії

Всі зацікавлені особи мають можливість надати свої пропозиції та рекомендації до проекту освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії "Інформаційно-комунікаційні технології в освіті" (спеціальність "011 Освітні, педагогічні науки") в Інституті цифровізації освіті НАПН України, з метою її вдосконалення.


3rd Workshop on Digital Transformation of Education (ICTERI 2024)

Інститут цифровізації освіти запрошує до участі у третьому англомовному воркшопі з ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ОСВІТИ (DigiTransfEd 2024). Семінар рецензований, проводиться у гібридному форматі 23.09.2024 в рамках ICTERI 2024. Дедлайн подання робіт 29.07.2024.

Матеріали найкращих доповідей минулорічного DigiTransfEd 2023 проіндексовано у Scopus: https://ceur-ws.org/Vol-3553


IX МІЖНАРОДНИЙ СЕМІНАР «НАВЧАННЯ ВПРОДОВЖ ЖИТТЯ З ВИКОРИСТАННЯМ ІКТ: ОСОБИСТІСНО-ОРІЄНТОВАНИЙ ПІДХІД (3L-PERSON-2024)

IX Міжнародний семінар «Навчання впродовж життя з використанням ІКТ: особистісно-орієнтований підхід (3L-Person)» з серії семінарів, що продовжує теми, започатковані у 2016 році та пропонує такі підтемами, що відповідають новим викликам у сфері освіти (наприклад, «Синтетичне навчальне середовище: AR/VR/MR, AI в освіті тощо»). Головною ідеєю серії є створення-розробка-впровадження ІКТ на етапах Академічна → Освіта/Навчання → Промисловість. Швидкий перехід світу на дистанційну форму освіти та роботи призвів до появи гібридної робочої сили та потреб подальшої людино-системної інтеграції (HSI), де під «Системою» мається на увазі, перш за все, система освіти. НSI в освіті розглядається як взаємна адаптація людини та ІКТ до К16 + перекваліфікації протягом усього активного життя людини. 


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.