V Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених «Наукова молодь-2017»

V Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених «Наукова молодь-2017»

14 грудня 2017 р. була проведена V Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених «Наукова молодь-2017» в приміщенні Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України (м. Київ, вул. М. Берлинського, 9), організаторами конференції виступили: Рада молодих вчених Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, Рада молодих вчених Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, Рада молодих вчених національної академії педагогічних наук України, спільна науково-дослідна лабораторія з проблем використання інформаційно-комунікаційних технологій в освіті Житомирського державного університету імені Івана Франка та Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, Рада молодих вчених Черкаського державного технологічного університету, Рада молодих науковців Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

У системі організації онлайн конференцій EDUConference на сторінці конференції зареєструвалися учасники, з різних міст України, зокрема: Кривий Ріг, Тернопіль, Житомир, Дрогобич, Київ, Одеса, Черкаси, Харків, Суми, Умань та ін. У цьому році конференцією зацікавилось і зареєструвалося – 115 осіб, проте, матеріалів було подано – 107, які після рецензування будуть включені до електронного збірника конференції. Загалом у конференції взяли участь представник 29 організацій, а саме: 22 - ВНЗ; 4-наукові установи; 1 – інститут післядипломної освіти; 2 інші організації.

2.jpg
3.jpg

Пленарне засідання розпочала із вітання учасників конференції голова Ради молодих вчених Інституту інформаційних технологій та засобів навчання НАПН України, к.пед.н., с.н.с. Яцишин Анна. Вітальне слово висловила заступник директора з науково-експериментальної роботи Інституту інформаційних і засобів навчання НАПН України, к.пед.н., с.н.с. Пінчук Ольга.

4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg

Вітання учасникам конференції висловив голова Ради молодих науковців Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, к.т.н., доц. Мельник Олексій. Вітання учасникам конференції висловила голова Ради молодих вчених Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, к.психол.н. Губеладзе Ірина. Вітання учасникам від науково-дослідної лабораторії з проблем використання інформаційно-комунікаційних технологій в освіті Житомирського державного університету імені Івана Франка, висловила к.пед.н., доц. Вакалюк Тетяна. Привітала учасників конференції та коротку доповідь зробила Дяченко Людмила к.пед.н., голова Ради молодих вчених Національної академії педагогічних наук України. Романенко Ольга член Ради молодих вчених при МОН, к.екон.н., доц. Київського національного торговельно-економічного університету, координатор асоціації наукових товариств студентів, аспірантів, докторантів і молодих учених м. Києва привітала учасників конференції та презентувала доповідь на тему «Європейська інтеграція молодих вчених України». Завершилось пленарне засідання доповіддю Дворник Марини члена Ради молодих вчених Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, к.психол.н. на тему «Ресурси інформаційного суспільства та переваги користування мобільними додатками для опрацювання психотравматичного досвіду». Від імені керівництва Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України Пінчук Ольга вручила подяки головам Рад молодих вчених, які були співорганізаторами конференції.

11.jpg
12.jpg
13.jpg

Під час роботи конференції було проведено круглий-стіл «Роль наукової молоді у розвитку науки України» (ведуча: Губеладзе Ірина), на якому молоді вчені розмірковували про різні аспекти роботи Рад молодих вчених, ділилися досвідом роботи своїх організації, окреслили основні напрями роботи Рад молодих вчених та домовились про подальшу співпрацю.

14.jpg
15.jpg

Продовжилась робота конференції секційними засіданнями, працювало 3 секції:
  • СЕКЦІЯ 1. «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ПЕДАГОГІКИ І ПСИХОЛОГІЇ В УМОВАХ РОЗВИТКУ ІНФОРМАЦІЙНОГО СУСПІЛЬСТВА»
  • СЕКЦІЯ 2. «ІСТОРИЧНІ АСПЕКТИ, СУЧАСНИЙ СТАН І ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В ОСВІТІ ТА ІНШИХ ГАЛУЗЯХ»
  • СЕКЦІЯ 3. «СУЧАСНІ ЗАСОБИ НАВЧАННЯ: ПРОБЛЕМИ ПРОЕКТУВАННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ НА РІЗНИХ РІВНЯХ ОСВІТИ»
16.jpg
17.jpg

Молоді вчені, які зробили доповіді на секційних засіданнях і брали активну участь у обговоренні доповідей, були відзначені грамотами. Завершилась конференція колективним фото учасників секційних засідань.

18.jpg
19.jpg

Організатори конференції вдячні всім учасникам і запрошують зацікавлених осіб до подальших обговорень, ідей задля розвитку наукової комунікації та поширення результатів досліджень молодих вчених.

20.jpg
21.jpg

Анонси та оголошення

ІV МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ІМЕРСИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОСВІТІ» - 2024

Вельмишановні колеги, запрошуємо до участі в міжнародній конференції, яка відбудеться у змішаному форматі 30 квітня 2024 року.

Наша мета: розвиток теоретичних засад і обмін практичним досвідом застосування імерсивних технологій у навчальному процесі закладів освіти різного рівня.


ІНСТИТУТ ЦИФРОВІЗАЦІЇ ОСВІТИ НАПН УКРАЇНИ оголошує конкурс на заміщення посад


ХІІ Міжнародна науково-практична конференція «MoodleMoot Ukraine 2024. Теорія і практика використання системи управління навчанням Moodle»

Запрошуємо викладачів, науковців, аспірантів, студентів, фахівців з організації навчального процесу, дистанційного навчання – усіх, хто використовує або планує використовувати систему управління навчанням Moodle, взяти участь у конференції 31 травня 2024 р.


Навчання в докторантурі

Запрошуємо на навчання в докторантуру Інституту цифровізації освіти НАПН України для здобуття ступеня доктора наук з наукової спеціальності: 13.00.10 - інформаційно-комунікаційні технології в освіті.


ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ ПРИЙОМУ НА НАВЧАННЯ ДО АСПІРАНТУРИ В 2024 РОЦІ

Відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України від 06 березня 2024 року № 266 було затверджено Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році.


3rd Workshop on Digital Transformation of Education (ICTERI 2024)

Інститут цифровізації освіти запрошує до участі у третьому англомовному воркшопі з ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ОСВІТИ (DigiTransfEd 2024). Семінар рецензований, проводиться у гібридному форматі 23.09.2024 в рамках ICTERI 2024. Дедлайн подання робіт 29.07.2024.

Матеріали найкращих доповідей минулорічного DigiTransfEd 2023 проіндексовано у Scopus: https://ceur-ws.org/Vol-3553


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.