Всеукраїнська конференція «Проблеми та перспективи розвитку навчального середовища початкової школи на засадах технології Smart Kids»

роз1.jpg

14 березня в рамках Х Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти» було проведено Всеукраїнську конференцію за проектом "Технологія навчання учнів початкової школи SmartKids" (звіт за І етап). У заході взяли участь понад 150 вчителів початкових класів з усіх куточків України.

З вітальними словами виступили Олександр Кохан (директор ТОВ «Видавництво «Розумники»), Світлана Хілай (менеджер освітніх проектів ТОВ «НАВІГАТОР КОРПОРЕЙШН»), Максим Волинець (керівник освітніх програм «Майкрософт Україна»).

З доповіддю «Технологія навчання учнів початкової школи «Розумники» (Smart Kids). Перший етап експерименту», виступила Світлана Литвинова, д.пед.н., завідувач відділу технологій відкритого навчального середовища Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, науковий керівник дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня за темою «Технологія навчання учнів початкової школи «Розумники» (Smart Kids)».

Литвинова.jpg

Наталія Романченко, учитель початкової школи Луцької гімназії № 4 ім. Модеста Левицького підняла питання «Активізації навчальної діяльності учнів на предметах «Математика» та «Українська мова».

13 Романченко Наталія.jpg

Про «Ефективність навчання учнів початкової школи за технологією «Розумники» було розкрито Вікторією Дроздовською, учителем початкової школи спеціалізованої школи I-III ступенів з поглибленим вивченням французької мови № 269 м. Києва.

12 Дроздовська Вікторія.jpg

Аспект «Реалізація особистісного розвитку учнів (дитиноцентристський підхід) в проекті Smart Kids» прозвучав у виступі Валентини Мучак, учителя початкової школи НВК «Нововолинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 1 – колегіум» Нововолинської міської ради Волинської області.

14 Валентини Мучак.jpg

Про досвід «Формування компетентного вчителя початкової школи» розповіла Юлія Багінська, учитель початкової школи Лишнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Макарівського району Київської області.

15 Юлія Багінська.jpg

Обґрунтувала основні «Форми роботи з використанням електронних освітніх ігрових ресурсів» Олена Кравчук, учитель початкової школи Херсонської гімназії № 1 Херсонської міської ради.

Презентував «Сучасні рішення для Нової української школи» Ігор Каплаушенко, співзасновник ТОВ «Видавництво «Розумники».

роз2.jpg

роз3.jpg

роз4.jpg

Під час конференції були проведені майстер-класи, конкурси, міні-тренінги, організовано фотозони. Виступи учасників були відмічені дипломами.

роз5.jpg

роз6.jpg

17 Команда експертів проекту «Smart Kids».jpg

Анонси та оголошення

ХІІ Міжнародна науково-практична конференція «MoodleMoot Ukraine 2024. Теорія і практика використання системи управління навчанням Moodle»

Запрошуємо викладачів, науковців, аспірантів, студентів, фахівців з організації навчального процесу, дистанційного навчання – усіх, хто використовує або планує використовувати систему управління навчанням Moodle, взяти участь у конференції 31 травня 2024 р.


Навчання в докторантурі

Запрошуємо на навчання в докторантуру Інституту цифровізації освіти НАПН України для здобуття ступеня доктора наук з наукової спеціальності: 13.00.10 - інформаційно-комунікаційні технології в освіті.


ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ ПРИЙОМУ НА НАВЧАННЯ ДО АСПІРАНТУРИ В 2024 РОЦІ

Відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України від 06 березня 2024 року № 266 було затверджено Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році.


Пропозиції до освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії

Всі зацікавлені особи мають можливість надати свої пропозиції та рекомендації до проекту освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії "Інформаційно-комунікаційні технології в освіті" (спеціальність "011 Освітні, педагогічні науки") в Інституті цифровізації освіті НАПН України, з метою її вдосконалення.


3rd Workshop on Digital Transformation of Education (ICTERI 2024)

Інститут цифровізації освіти запрошує до участі у третьому англомовному воркшопі з ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ОСВІТИ (DigiTransfEd 2024). Семінар рецензований, проводиться у гібридному форматі 23.09.2024 в рамках ICTERI 2024. Дедлайн подання робіт 29.07.2024.

Матеріали найкращих доповідей минулорічного DigiTransfEd 2023 проіндексовано у Scopus: https://ceur-ws.org/Vol-3553


IX МІЖНАРОДНИЙ СЕМІНАР «НАВЧАННЯ ВПРОДОВЖ ЖИТТЯ З ВИКОРИСТАННЯМ ІКТ: ОСОБИСТІСНО-ОРІЄНТОВАНИЙ ПІДХІД (3L-PERSON-2024)

IX Міжнародний семінар «Навчання впродовж життя з використанням ІКТ: особистісно-орієнтований підхід (3L-Person)» з серії семінарів, що продовжує теми, започатковані у 2016 році та пропонує такі підтемами, що відповідають новим викликам у сфері освіти (наприклад, «Синтетичне навчальне середовище: AR/VR/MR, AI в освіті тощо»). Головною ідеєю серії є створення-розробка-впровадження ІКТ на етапах Академічна → Освіта/Навчання → Промисловість. Швидкий перехід світу на дистанційну форму освіти та роботи призвів до появи гібридної робочої сили та потреб подальшої людино-системної інтеграції (HSI), де під «Системою» мається на увазі, перш за все, система освіти. НSI в освіті розглядається як взаємна адаптація людини та ІКТ до К16 + перекваліфікації протягом усього активного життя людини. 


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.