23 листопада 2016 року в КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» відбувся науково практичний семінар для педагогів з 20 районів Харківської області та м. Харкова на тему «Молоко та молочні продукти», організований спільно з Міністерством освіти і науки України та ІІТЗН Національної академії педагогічних наук України.
Семінар підтримано партнерами-виробниками молочної продукції – компанією «Пепсіко-Україна», «Лакталіс Україна», «Данон-Україна» в рамках ініціативи Європейської Бізнес Асоціації, Проекту «Три молочних продукти на день».
В рамках семінару представлено навчально-методичні матеріали для проведення заходів з учнями 6-7 класів з питань здорового харчування «Молоко та молочні продукти». Ці матеріали побудовані на досвіді підприємств-виробників, де опікуються європейськими стандартами якості та свідомим ставленням до споживачів та їхніх потреб.
Ключовим елементом семінару стало відвідання учасниками філії ПАТ «Вімм-Білль-Данн Україна» - «Харківський молочний комбінат» компанії «Пепсіко-Україна» у м. Харкові. Педагоги ознайомились з особливостями виробництва молочної продукції, відвідали виробничі зали та дегустували продукцію заводу, поспілкувались з технологами виробництва та працівниками. Компанія «Пепсіко-Україна» підтримує освітні ініціативи зі здорового харчування вже три роки поспіль, беручи активну участь у заходах освітнього компоненту ЄБА «Три молочних продукти на день» та всеукраїнського конкурсу для учнів «Молодь тестує якість» разом з іншими партнерами-виробниками – «Данон-Україна», «Лакталіс-Україна», «ПАТ Бель Шостка Україна».
Вчителі та керівники шкіл цікавились особливостями переробки молока у такі продукти, як йогурт та сири, сметану та інші смачні вироби, адже корисність та якість споживання є основною ідеєю навчання школярів про здорове харчування та основи здорового способу життя. Побачивши на власні очі виробництво молочних продуктів, вчителі переконались у безпечності та якості продукції, що представлена компанією, довідались про етапи виробництва молочної продукції, розвіяли існуючі міфи про молоко та молочні продукти.
Організатори семінару сподіваються, що подібні екскурсії та семінари сприятимуть інформуванню населення, зокрема учнів та їхніх батьків про якісні молочні продукти, виробників, особливості вживання молока та молочних продуктів, його роль у харчуванні людини, а матеріали, що були представлені на семінарі допоможуть вчителям розробити цікаві уроки для школярів.
Розробники методичних матеріалів також сподіваються, що він сприятиме створенню здоров’язберігаючого середовища у школі та формуванню культури здорової поведінки й свідомої споживчої культури дітей.