ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ
15 червня на засіданні Президії НАПН України було розглянуто питання про наукову та науково-організаційну діяльність Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України та перспективи його розвитку. Наукова робота інституту спрямована на розвиток ІКТ-орієнтовної платформи вітчизняної освіти, інформаційного суспільства, а також створення, впровадження і використання комп’ютеризованих засобів навчання та розвиток сучасного навчального середовища. У своїй доповіді директор Інституту, доктор технічних наук, професор, академік НАПН України, Валерій Юхимович Биков представив численні здобутки колективу науковців. Зокрема відзначив широкий науковий і суспільний резонанс, що отримали напрацювання Інституту з питань використання хмарних технологій в загальній середній освіті та акцентував увагу на експериментальній роботі установи.
IMGP3718.JPG
В обговоренні доповіді взяли участь члени Президії НАПН України та керівники установ освіти, з якими співпрацює інститут, серед яких: Левківскький Казимир Михайлович, директор Державної наукової установи “Інститут модернізації змісту освіти” МОН України; Стрюк Микола Іванович, проректор з науково-педагогічної та навчально-виховної роботи Державного вищого навчального закладу "Криворізький національний університет", спільна науково-дослідна лабораторія ІІТЗН НАПН України та ДВНЗ "Криворізький національний університет"; Півницький Валерій Борисович, директор Луцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5 м. Луцьк Волинської області; Воротинцева Любов Іванівна, директор Покровського навчально-виробничого комплексу №1 м. Покровськ Донецької області; Мишковець Олександр Андрійович, директор Луцької гімназії №4 Модеста Левицького м. Луцьк Волинської області; Камишин Володимир Вікторович –в.о. директора Українського інституту науково-технічної експертизи та інформації.
IMGP3741.JPG
Діяльність інституту була позитивно оцінена Президією НАПН України та отримала схвальні відгуки присутніх.
IMGP3743.JPG
На всеукраїнському рівні Інститут впроваджує 4 проекти за наказами МОН України: «Створення інформаційно-освітнього середовища для організації навчального процесу з використанням технологій дистанційного навчання» (керівник – доктор технічних наук, професор, академік НАПН України, Валерій Юхимович Биков); «Варіативні моделі комп’ютерно орієнтованого середовища навчання предметів природничо-математичного циклу в загальноосвітньому навчальному закладі» (керівник – кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник Гриб’юк Олена Олександрівна); «Хмарні сервіси в освіті» та «Розумники» для початкової школи (керівник – доктор педагогічних наук, старший науковий співробітник, завідувач відділу технологій відкритого навчального середовища завідувач відділу технологій відкритого навчального середовища Литвинова Світлана Григорівна).
IMGP3744.JPG
Інститут інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України вже багато років плідно співпрацює з видавництвом «Розумники» та забезпечує науковий супровід проекту з використанням електронних освітніх ресурсів за технологією Smart Kids. Під час засідання Президії, серед інших, директор Луцької гімназії № 4 ім. Модеста Левицького у своєму відеозверненні зазначив: «У нас в гімназії вже два роки поспіль впроваджується навчання в початковій школі за технологією «Розумники». Діти цих класів вирізняються серед своїх однолітків не тільки навчальними досягненнями, але і творчістю, креативністю. Технологія навчання «Розумники» – це технологія майбутнього України».
IMGP3746.JPG
IMGP3773.JPG

Анонси та оголошення

ІV МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ІМЕРСИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОСВІТІ» - 2024

Вельмишановні колеги, запрошуємо до участі в міжнародній конференції, яка відбудеться у змішаному форматі 30 квітня 2024 року.

Наша мета: розвиток теоретичних засад і обмін практичним досвідом застосування імерсивних технологій у навчальному процесі закладів освіти різного рівня.


ІНСТИТУТ ЦИФРОВІЗАЦІЇ ОСВІТИ НАПН УКРАЇНИ оголошує конкурс на заміщення посад


ХІІ Міжнародна науково-практична конференція «MoodleMoot Ukraine 2024. Теорія і практика використання системи управління навчанням Moodle»

Запрошуємо викладачів, науковців, аспірантів, студентів, фахівців з організації навчального процесу, дистанційного навчання – усіх, хто використовує або планує використовувати систему управління навчанням Moodle, взяти участь у конференції 31 травня 2024 р.


Навчання в докторантурі

Запрошуємо на навчання в докторантуру Інституту цифровізації освіти НАПН України для здобуття ступеня доктора наук з наукової спеціальності: 13.00.10 - інформаційно-комунікаційні технології в освіті.


ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ ПРИЙОМУ НА НАВЧАННЯ ДО АСПІРАНТУРИ В 2024 РОЦІ

Відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України від 06 березня 2024 року № 266 було затверджено Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році.


3rd Workshop on Digital Transformation of Education (ICTERI 2024)

Інститут цифровізації освіти запрошує до участі у третьому англомовному воркшопі з ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ОСВІТИ (DigiTransfEd 2024). Семінар рецензований, проводиться у гібридному форматі 23.09.2024 в рамках ICTERI 2024. Дедлайн подання робіт 29.07.2024.

Матеріали найкращих доповідей минулорічного DigiTransfEd 2023 проіндексовано у Scopus: https://ceur-ws.org/Vol-3553


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.