Новини

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт "Інформаційно-комунікаційні технології в освіті"

19 квітня 2024 р. на базі МДПУ імені Богдана Хмельницького відбулася підсумкова науково-практична конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт "Інформаційно-комунікаційні технології в освіті". Робота здійснювалася за двома напрямами: Інформаційно-комунікаційні технології у закладах вищої освіти та у наукових дослідженнях; Інформаційно-комунікаційні технології у загальній середній освіті та у професійній освіті. До складу журі Конкурсу увійшли наукові співробітники нашого інституту: Тетяна Вакалюк, Вячеслав Осадчий, Ольга Пінчук, Олег Спірін, Анна Яцишин.

У Конкурсі, що отримав старт у грудні 2023 року, взяли участь студенти, які здобувають вищу освіту за освітнім ступенем бакалавра, магістра у закладах вищої освіти України та інших країн. 


19 Квітня 2024


Здобуття стипендії Верховної Ради України для молодих учених - докторів наук

Колектив Інституту цифровізації освіти НАПН України вітає Анну Яцишин, молоду вчену, доктора педагогічних наук, старшого наукового співробітника, провідного наукового співробітника відділу Цифрової трансформації НАПН України Інституту цифровізації освіти НАПН України, заступника голови Ради молодих вчених НАПН України зі здобуттям стипендії Верховної ради України 2023 р. (Постанова Верховної Ради України від 09 серпня 2023 року № 3297-IX «Про призначення у 2023 році іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених - докторів наук»).


27 Вересня 2023


Конкурс ГІС- проєктів командно-штабної гри «Кіберджура»

20.10.2022 відбулася презентація конкурсних ГІС-проєктів КШГ “Кіберджура” на тему “Життєвий шлях історичних постатей України”. Учасник події Олександр Буров, провідний науковий співробітник Інституту цифровізації освіти, зазначив, що цей конкурс є фактично першою вдалою розробкою в Інтернет-середовищі ІКТ проєктів, які спрямовані на формування когнітивної стійкості учнів в інформаційно-психологічному просторі України. створюючи історично-географічний контент учні формують власне критичне мислення, набувають адекватного розуміння і ставлення до історичних персон України. 

21 Жовтня 2022


МОЛОДИЙ ВЧЕНИЙ РОКУ

29 вересня 2021 року у конференц-залі Національного музею історії України у Другій світовій війні відбулась Церемонія урочистого нагородження лауреатів конкурсу «Молодий вчений року» (за версією Міністерства освіти і науки України) статуетками та свідоцтвами лауреатів. Старший науковий співробітник відділу хмаро орієнтованих систем інформатизації освіти Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, Мар’єнко Майя Володимирівна є лауреатом конкурсу в номінації: Докторант року в галузі суспільних і гуманітарних наук.


30 Вересня 2021


Премія Президента України для молодих вчених 2020 р.

1 березня 2021 року в «Музеї науки» відбулася урочиста церемонія вручення відзнак лауреатам премії Президента України для молодих вчених. Робота Аліси Сергіївни Сухіх визнана видатним науковим дослідженням молодого вченого, що сприяє подальшому розвитку гуманітарних, природничих, технічних наук та позитивно впливає на суспільний прогрес і утверджує високий авторитет вітчизняної науки у світі.


4 Березня 2021


ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ

Колектив учених Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України – переможець конкурсу «Підтримка досліджень провідних та молодих учених». За фінансування Національного фонду досліджень України виконуватиметься проєкт: «Хмаро орієнтовані системи відкритої науки у навчанні і професійному розвитку вчителів». М.П. Шишкіна, доктор педагогічних наук; С.Г. Литвинова, доктор педагогічних наук; Ю.Г. Носенко, кандидат педагогічних наук; М.В. Мар’єнко, кандидат педагогічних наук; Л.В. Лупаренко, кандидат педагогічних наук; А.С. Сухіх, кандидат педагогічних наук.


20 Вересня 2020


ПРЕМІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ДЛЯ МОЛОДИХ ВЧЕНИХ

13 лютого 2020 року в Національній бібліотеці України імені В. І. Вернадського відбулась Урочиста церемонія вручення відзнак лауреатам премії Президента України для молодих вчених за 2019 рік. Президент Володимир Зеленський вручив старшому науковому співробітнику відділу хмаро орієнтованих систем інформатизації освіти Інституту інформаційних технологій і засобів навчання, Мар’єнко (Попель) Майї Володимирівні свідоцтво та нагрудний знак.


13 Лютого 2020


Вітаємо із врученням нагород „Народна шана українським науковцям 1918-2018”

За вагомий внесок у розвиток вітчизняної освіти і науки з нагоди 100 річчя НАН України директор ІІТЗН НАПН України, доктор технічних наук, професор, академік НАПН України В.Ю. Биков та завідувач відділу хмаро орієнтованих систем інформатизації освіти ІІТЗН НАПН України, доктор педагогічних наук, старший науковий співробітник М.П. Шишкіна були відзначені медалями "Народна шана українським науковцям 1918-2018" та дипломами.

2 Липня 2019


Кращий аспірант Інституту інформаційних технологій і засобів навчання 2018 року

06 грудня 2018 року було нагороджено переможців конкурсу «Кращий аспірант Інституту інформаційних технологій і засобів навчання 2018 року», під час засідання Всеукраїнського методологічного семінару для молодих учених «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті та наукових дослідженнях» в приміщенні Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України.

6 Грудня 2018


VI-й всеукраїнський конкурс «Молодь тестує якість»: нове покоління критичних споживачів.

26-го травня 2015 року об 11-00 Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України, Інститут інформаційних технологій і засобів навчання, БО «Центр споживчих ініціатив» відзначили школярів, що перемогли у конкурсі з молодіжного споживчого тестування «Молодь тестує якість».

26 Травня 2015


Анонси та оголошення

Майстер-клас «Штучний інтелект – поповнення скриньки цифрових інструментів сучасного педагога»

25.04.2024 р. відбудеться майстер-клас «Штучний інтелект – поповнення скриньки цифрових інструментів сучасного педагога». Організатори майстер-класу – співробітниці ІЦО НАПН України: Марія Шишкіна, Майя Мар’єнко, Валентина Коваленко. Запрошуємо до участі


Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні аспекти розвитку STEAM-освіти в умовах євроінтеграції"

Запрошуємо взяти участь у роботі IІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Актуальні аспекти розвитку STEAM-освіти в умовах євроінтеграції», яка відбудеться 26 квітня 2024 року в Донецькому державному університеті внутрішніх справ, м. Кропивницький в онлайн форматі.

Місія конференції: обговорення актуальних питань впровадження STEAM-технологій в освітній процес закладів освіти різного рівня та профілю.

Прийом матеріалів конференції до 10.04.2024 р.

Робочі мови конференції: українська, англійська, польська.


ІV МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ІМЕРСИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОСВІТІ» - 2024

Вельмишановні колеги, запрошуємо до участі в міжнародній конференції, яка відбудеться у змішаному форматі 30 квітня 2024 року.

Наша мета: розвиток теоретичних засад і обмін практичним досвідом застосування імерсивних технологій у навчальному процесі закладів освіти різного рівня.


ІНСТИТУТ ЦИФРОВІЗАЦІЇ ОСВІТИ НАПН УКРАЇНИ оголошує конкурс на заміщення посад


Навчання в докторантурі

Запрошуємо на навчання в докторантуру Інституту цифровізації освіти НАПН України для здобуття ступеня доктора наук з наукової спеціальності: 13.00.10 - інформаційно-комунікаційні технології в освіті.


ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ ПРИЙОМУ НА НАВЧАННЯ ДО АСПІРАНТУРИ В 2024 РОЦІ

Відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України від 06 березня 2024 року № 266 було затверджено Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році.


3rd Workshop on Digital Transformation of Education (ICTERI 2024)

Інститут цифровізації освіти запрошує до участі у третьому англомовному воркшопі з ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ОСВІТИ (DigiTransfEd 2024). Семінар рецензований, проводиться у гібридному форматі 23.09.2024 в рамках ICTERI 2024. Дедлайн подання робіт 29.07.2024.

Матеріали найкращих доповідей минулорічного DigiTransfEd 2023 проіндексовано у Scopus: https://ceur-ws.org/Vol-3553


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.