Новини

Семінар-тренінг «Відкриті електронні системи інформаційно-аналітичної підтримки педагогічних досліджень. Індекс цитування (імпакт-фактор, індекс Гірша)»

19 вересня 2019 р. дослідниками Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України на базі Навчально-наукового інституту неперервної освіти Національного авіаційного університету було проведено семінар-тренінг «Відкриті електронні системи інформаційно-аналітичної підтримки педагогічних досліджень. Індекс цитування (імпакт-фактор, індекс Гірша)». 


19 Вересня 2019


Засідання спеціалізованої вченої ради

17 вересня 2019 р. на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.459.01, відбулися захисти дисертаційних робіт на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук Хрипун Вікторії Олександрівни на тему «Хмарні сервіси Google як засіб управління освітньою діяльністю закладу дошкільної освіти» та Лупаренко Лілії Анатоліївни на тему «Використання електронних відкритих журнальних систем у науково-педагогічних дослідженнях» за спеціальністю 13.00.10 – інформаційно-комунікаційні технології в освіті.


17 Вересня 2019


Всеукраїнська науково-практична конференція «Реалії і перспективи природничо-математичної підготовки у закладах освіти»

12-14 вересня 2019 року за участі науковців Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України на базі Херсонського державного університету відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Реалії і перспективи природничо-математичної підготовки у закладах освіти». На конференцію з’їхалося біля 70 науковців з різних куточків України. У центрі дискусії учасників були потреби суспільства в інженерних кадрах, що суттєво зростають. Під час роботи конференції обговорювались шляхи та методичні прийоми, що допоможуть зацікавити школярів математикою та фізикою, а також допоможуть у майбутньому обрати саме інженерні спеціальності.

14 Вересня 2019


Всеукраїнський методологічний семінар для молодих учених

12 вересня 2019 року в Інституті інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України відбулося четверте засідання Всеукраїнського методологічного семінару для молодих учених «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті та наукових дослідженнях», який організували та провели члени Ради молодих вчених ІІТЗН НАПН України.


12 Вересня 2019


Веб-конференція «Учені НАПН України – українським вчителям»

29 серпня 2019 року співробітники Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України взяли участь у щорічній веб-конференції «Учені НАПН України – українським вчителям».


9 Вересня 2019


«V4 + Академічний дослідницький консорціум з інтеграції баз даних, робототехніки та мовник технологій»

5–6 вересня 2019 року у м.Трнава, Словаччина, відбувся Заключний дводенний Воркшоп у межах науково-дослідного проекту «V4 + Академічний дослідницький консорціум з інтеграції баз даних, робототехніки та мовник технологій» Міжнародного Вишеградського Фонду. Інститут інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України виступив співорганізатором заходу.


6 Вересня 2019


Зі святом знань!

Шановні освітяни, учні, студенти, батьки!
Щиро вітаємо з особливим для всіх нас святом - Днем знань і початком навчального року!
Нехай цьогорічний першовересень буде сонячним і світлим, надихне на плідну працю, відкриє нові шляхи для творчих здобутків! Бажаємо успіхів, невичерпної енергії, натхнення, миру та злагоди!
Зі святом!

1 Вересня 2019


Х міжнародна конференція з прикладної ергономіки та людського чинника AHFE 2019 (Applied Human Factors and Ergonomics)

24-28 липня 2019 р. у Вашингтоні (США) пройшла Х міжнародна конференція з прикладної ергономіки та людського чинника AHFE 2019 (Applied Human Factors and Ergonomics). Вчені ІІТЗН НАПН України Буров О.Ю., Пінчук О.П., Литвинова С.Г. представили свої доповіді та підготували статті, що вийшли друком у серіях Advances in Human Factors in Training, Education, and Learning та Advances in Manufacturing, Production Management and Process Control Sciences видавництва Springer.


28 Липня 2019



Підготовлено Збірник матеріалів методологічного семінару НАПН України «Інформаційно-цифровий освітній простір України: трансформаційні процеси і перспективи розвитку», що відбувся 4 квітня 2019 року в НАПН України.

17 Липня 2019


Вітаємо із врученням нагород „Народна шана українським науковцям 1918-2018”

За вагомий внесок у розвиток вітчизняної освіти і науки з нагоди 100 річчя НАН України директор ІІТЗН НАПН України, доктор технічних наук, професор, академік НАПН України В.Ю. Биков та завідувач відділу хмаро орієнтованих систем інформатизації освіти ІІТЗН НАПН України, доктор педагогічних наук, старший науковий співробітник М.П. Шишкіна були відзначені медалями "Народна шана українським науковцям 1918-2018" та дипломами.

2 Липня 2019


Новини 291 — 300 з 618
Початок | Поперед. | 28 29 30 31 32 | Наст. | Кінець

Анонси та оголошення

Пропозиції до освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії

Всі зацікавлені особи мають можливість надати свої пропозиції та рекомендації до проекту освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії "Інформаційно-комунікаційні технології в освіті" (спеціальність "011 Освітні, педагогічні науки") в Інституті цифровізації освіті НАПН України, з метою її вдосконалення.


3rd Workshop on Digital Transformation of Education (ICTERI 2024)

Інститут цифровізації освіти запрошує до участі у третьому англомовному воркшопі з ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ОСВІТИ (DigiTransfEd 2024). Семінар рецензований, проводиться у гібридному форматі 23.09.2024 в рамках ICTERI 2024. Дедлайн подання робіт 29.07.2024.

Матеріали найкращих доповідей минулорічного DigiTransfEd 2023 проіндексовано у Scopus: https://ceur-ws.org/Vol-3553


IX МІЖНАРОДНИЙ СЕМІНАР «НАВЧАННЯ ВПРОДОВЖ ЖИТТЯ З ВИКОРИСТАННЯМ ІКТ: ОСОБИСТІСНО-ОРІЄНТОВАНИЙ ПІДХІД (3L-PERSON-2024)

IX Міжнародний семінар «Навчання впродовж життя з використанням ІКТ: особистісно-орієнтований підхід (3L-Person)» з серії семінарів, що продовжує теми, започатковані у 2016 році та пропонує такі підтемами, що відповідають новим викликам у сфері освіти (наприклад, «Синтетичне навчальне середовище: AR/VR/MR, AI в освіті тощо»). Головною ідеєю серії є створення-розробка-впровадження ІКТ на етапах Академічна → Освіта/Навчання → Промисловість. Швидкий перехід світу на дистанційну форму освіти та роботи призвів до появи гібридної робочої сили та потреб подальшої людино-системної інтеграції (HSI), де під «Системою» мається на увазі, перш за все, система освіти. НSI в освіті розглядається як взаємна адаптація людини та ІКТ до К16 + перекваліфікації протягом усього активного життя людини. 


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.