Новини

Ефективне врядування та шкільні ініціативи

28-29 листопада 2019 р.у м. Краматорськ відбувся ІV Форум «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави», який був організований проєктом РЄ «Децентралізація та реформа місцевого самоврядування в Україні». До роботи Форуму залучилися співробітники Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України.


29 Листопада 2019


6 МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ: ЦИФРОВА ОСВІТА В ПРИРОДНИЧИХ УНІВЕРСИТЕТАХ

20 -21 листопада 2019 р. у Вроцлавському університеті природничих наук проходила 6 Міжнародна конференція «Цифрова освіта в природничих університетах». Організаторами щорічного заходу стали представники Центру дистанційної освіти Вроцлавського університету природничих наук Співорганізаторами конференції від України виступили Національний університет біоресурсів та природокористування України та Інститут інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України.


21 Листопада 2019


10 Всеукраїнська науково-практична конференція «Мультимедійні технології в освіті та інших сферах діяльності»

14 листопада 2019 р. на базі Національного авіаційного університету відбулася 10 Всеукраїнська науково-практична конференція «Мультимедійні технології в освіті та інших сферах діяльності», організаторами якої виступають: кафедра комп'ютерних мультимедійних технологій факультету міжнародних відносин Національного авіаційного університету; Інститут інформаційних технологій і засобів навчання Національної академії педагогічних наук України; Український мовно-інформаційний фонд Національної академії наук України; Академія спеціальної педагогіки ім. Марії Гжегожевської (Республіка Польща).


14 Листопада 2019


Технологія навчання учнів початкової школи «Розумники» (Smart Kids) у школах Луганщини

18-19 жовтня в Лисичанській спеціалізованій школі І-ІІІ ст. № 8 Луганської області під керівництвом Литвинової Світлани Григорівни, д. пед. н., завідувача відділу технологій відкритого навчального середовища Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України працювала експертна група з реалізації дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня за темою «Технологія навчання учнів початкової школи «Розумники» (Smart Kids)».

Були проведені відкриті уроки вчителів початкових класів Лисичанській спеціалізованій школі І-ІІІ ст. № 8 Луганської області. Відбувся круглий стіл у формі «відкритий мікрофон» для виступів батьків, представників батьківського комітету, представників інституту підвищення кваліфікації, методистів.  


1 Листопада 2019


VІІІ Всеукраїнська інтерактивна науково-практична конференція «Цифрові технології в освітньому процесі закладів освіти»

24 вересня по 29 жовтня 2019 р. відбулася VІІІ Всеукраїнська інтерактивна науково-практична конференція «Цифрові технології в освітньому процесі закладів освіти». Організатори заходу: Інститут інформаційних технологій та засобів навчання НАПН України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. Співробітники відділу компаративістики інформаційно-освітніх інновацій Інституту (зав. від., к.п.н. Овчарук О.В., ст.н.с.Малицька І.Д.,к.п.н. Сороко Н.В., н.с. Гриценчук О.О.) взяли участь у підсумковому пленарному засіданні конференції та виступили з доповідями. Упродовж місяця учасники в онлайн-офлайн форматі знайомилися з результатами наукових і науково-практичних досліджень, обговорювали матеріали, представлені у постерному режимі. 


29 Жовтня 2019


Золота медаль

24 жовтня 2019 року у Київському Палаці дітей та юнацтва завершено ХІ Міжнародну виставку «Інноватика в сучасній освіті – 2019». Інститут інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України нагороджено Золотою медаллю в номінації "Інновації у формуванні й розвитку педагогічної майстерності в умовах вимог Нової української школи" 

24 Жовтня 2019


Семінар-тренінг «Розвиток компетентності педагогічних працівників з використання відкритих електронних освітніх ресурсів для формування соціальної компетентності молодших школярів»

23 жовтня 2019 року співробітники Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України в рамках ХІ Міжнародної виставки «Інноватика в сучасній освіті» провели семінар-тренінг «Розвиток компетентності педагогічних працівників з використання відкритих електронних освітніх ресурсів для формування соціальної компетентності молодших школярів». У семінарі взяли участь вихователі, вчителі початкових класів та методисти.


23 Жовтня 2019


Семінар-тренінг «Цифрові відкриті системи у розвитку інформаційно-дослідницької компетентності наукових і науково-педагогічних працівників (персональні профілі дослідників)»

16 жовтня 2019 р. співробітниками відділу відкритих освітньо-наукових інформаційних систем (Яцишин А.В. та Новицькою Т.Л.) Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України на базі Навчально-наукового інституту неперервної освіти Національного авіаційного університету було проведено семінар-тренінг «Цифрові відкриті системи у розвитку інформаційно-дослідницької компетентності наукових і науково-педагогічних працівників (персональні профілі дослідників)». У семінарі взяли участь науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти та магістранти.


16 Жовтня 2019


VII Всеукраїнська науково-практична конференція “НАУКОВА МОЛОДЬ-2019”

4 жовтня 2019 року в приміщенні Президії НАПН України було проведено VII Всеукраїнську науково-практичну конференцію “НАУКОВА МОЛОДЬ-2019”. Організаторами конференції були: Рада молодих вчених НАПН України, Рада молодих учених при МОН України, Рада молодих вчених Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, Рада молодих вчених Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, Рада молодих вчених Житомирського державного університету імені Івана Франка, Рада молодих науковців Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. 


4 Жовтня 2019


Науково-методичний семінар учасників Всеукраїнського експерименту «Технологія навчання учнів початкової школи «Розумники» (Smart Kids)»

20 вересня в офісі компанії Майкрософт Україна відбувся всеукраїнський науково-методичний семінар «Особливості реалізації «Технологія навчання учнів початкової школи «Розумники» (Smart Kids)» у 2019-2021 н.р.», в якому взяли участь понад 80 учителів учасників інноваційного проекту. Керівник проекту д. пед. н. заввідділу технологій відкритого навчального середовища Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України Світлана Литвинова присвятила свій виступ проблемі ефективності використання електронних освітніх ресурсів у початковій школі.


20 Вересня 2019


Новини 281 — 290 з 618
Початок | Поперед. | 27 28 29 30 31 | Наст. | Кінець

Анонси та оголошення

Пропозиції до освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії

Всі зацікавлені особи мають можливість надати свої пропозиції та рекомендації до проекту освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії "Інформаційно-комунікаційні технології в освіті" (спеціальність "011 Освітні, педагогічні науки") в Інституті цифровізації освіті НАПН України, з метою її вдосконалення.


3rd Workshop on Digital Transformation of Education (ICTERI 2024)

Інститут цифровізації освіти запрошує до участі у третьому англомовному воркшопі з ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ОСВІТИ (DigiTransfEd 2024). Семінар рецензований, проводиться у гібридному форматі 23.09.2024 в рамках ICTERI 2024. Дедлайн подання робіт 29.07.2024.

Матеріали найкращих доповідей минулорічного DigiTransfEd 2023 проіндексовано у Scopus: https://ceur-ws.org/Vol-3553


IX МІЖНАРОДНИЙ СЕМІНАР «НАВЧАННЯ ВПРОДОВЖ ЖИТТЯ З ВИКОРИСТАННЯМ ІКТ: ОСОБИСТІСНО-ОРІЄНТОВАНИЙ ПІДХІД (3L-PERSON-2024)

IX Міжнародний семінар «Навчання впродовж життя з використанням ІКТ: особистісно-орієнтований підхід (3L-Person)» з серії семінарів, що продовжує теми, започатковані у 2016 році та пропонує такі підтемами, що відповідають новим викликам у сфері освіти (наприклад, «Синтетичне навчальне середовище: AR/VR/MR, AI в освіті тощо»). Головною ідеєю серії є створення-розробка-впровадження ІКТ на етапах Академічна → Освіта/Навчання → Промисловість. Швидкий перехід світу на дистанційну форму освіти та роботи призвів до появи гібридної робочої сили та потреб подальшої людино-системної інтеграції (HSI), де під «Системою» мається на увазі, перш за все, система освіти. НSI в освіті розглядається як взаємна адаптація людини та ІКТ до К16 + перекваліфікації протягом усього активного життя людини. 


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.