Новини

Круглий стіл «Цифрова трансформація освіти: Стан, проблеми, перспективи»

10 листопада 2023 року відбувся круглий стіл «Цифрова трансформація освіти: Стан, проблеми, перспективи», організований державною установою «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» спільно з Інститутом цифровізації освіти НАПН України та компанією UGEN. Під час заходу було оголошено результатів всеукраїнський конкурс «Цифрова трансформація освіти: стан, проблеми, перспективи».

Круглий стіл об’єднав 297 учасників і учасниць. У конкурсі взяли участь більше ніж 30 робіт.


10 Листопада 2023


Співпраця з Інститутом освітньої аналітики

9 жовтня 2023 року визначаючи важливість наукової співпраці та інноваційної діяльності в освіті, прагнучі досягти ефективного впровадження в освітній процес положень Концепції «Нова української школи», а також сучасних цифрових технологій у наукову та освітню діяльність уклали договір про співпрацю.

10 Листопада 2023


Випуск № 5 (97) електронного наукового фахового видання «Інформаційні технології і засоби навчання»

Шановні колеги, друзі, учителі, викладачі, учені! Пропонуємо Вашій увазі випуск № 5 (97) електронного наукового фахового видання «Інформаційні технології і засоби навчання». Журнал незмінно посідає 1 місце у Топ 100 «Найкращі публікації – українська» за версією Google Scholar. Видання включено до Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index (ESCI), має JCI = 0,46 (2022) – Journal Citation Indicator в категорії Education & Educational Research.
Користувачі 201 країни світу звертаються до електронних ресурсів журналу.
У № 5 (97) розміщено статті авторів з наукових установ та закладів освіти України та зарубіжжя. У випуск увійшли роботи науковців установ НАПН України. Читачам представлено результати фундаментальних і прикладних досліджень у галузі освітніх застосувань ІКТ, інноваційні рішення проблем впровадження ІКТ в освітній процес.

31 Жовтня 2023


EC-Council Academia Partner

Інститут цифровізації освіти Національної академії педагогічних наук України оголошує про свою офіційну акредитацію в якості авторизованого партнера EC-Council та надання йому почесного статусу "EC-Council Academia Partner." Це співпраця відкриває нові горизонти для колективу інституту в галузі кібербезпеки та навчання.
EC-Council є найвідомішою та впливовою організацією у галузі навчання та сертифікації з кібербезпеки. Статус лідера у сфері кібербезпеки свідчить про високий стандарт якості та професійність навчальних програм.

24 Жовтня 2023


Всеукраїнський інформаційно-просвітницький форум «STEM and FEM»

20 жовтня 2023 року у Всеукраїнському інформаційно-просвітницькому форумі «STEM and FEM» взяло участь онлайн біля 100 учасників. Відбулося обговорення актуальних питань проблем жінок-науковець в реаліях війни в Україні щодо їхнього розвитку, досягнень та успіху; подолання кризових ситуацій та гендерних стереотипів; пошук шляхів популяризації наукової діяльності серед молоді.


20 Жовтня 2023


DEEPINVENTHEI

Інститут цифровізації освіти НАПН України як асоційований партнер до проєкту DEEPINVENTHEI, який виконується консорціумом з 18 учасників (https://eit-hei.eu/projects/deep-inventhei/) за підтримки Європейського Союзу, протягом травня 2023 р – липня 2024 р. братиме участь у заходах, що сприятимуть навчанню та стартапам у сфері високих технологій.

Програма проєкту містить компоненти: «Навчання та наставництвo», «Навчання на основі досліджень», «Співпраця та стажування», «Інновації та підприємництво».

16 Жовтня 2023


Семінар «Інформаційно-цифрові технології для оцінювання результативності педагогічних досліджень»

05 жовтня 2023 р. співробітники відділу відкритих освітньо-наукових інформаційних систем Інституту цифровізації освіти Національної академії педагогічних наук України провели семінар «Інформаційно-цифрові технології для оцінювання результативності педагогічних досліджень» для наукових, науково-педагогічних працівників і аспірантів, який відбувся в межах дистанційного навчального курсу «Інформаційно-цифрові технології для оцінювання результативності педагогічних досліджень»

11 Жовтня 2023


Навчання учнів основам демократії та парламентаризму в Україні

Пропонуємо Вашій увазі випуск №7 інформаційного бюлетеня, що регулярно випускається співробітниками відділу компаративістики інформаційно-освітніх інновацій ІЦО НАПН України. Випуск присвячений темі парламентської просвіти, важливості навчання учнів основам представницької демократії та парламентаризму. У бюлетені представлено комплект навчально-методичних матеріалів (навчальні програми курсу за вибором, методичні рекомендації, методичний посібник, інформаційні плакати) для впровадження парламентської просвіти на рівні закладів загальної середньої та позашкільної освіти, в розробці яких брала участь Ірина Іванюк, к.пед.н., старша наукова співробітниця Інституту цифровізації освіти НАПН України. 

11 Жовтня 2023


The 26th International Conference on Interactive Collaborative Learning (ICL2023)

26-29 вересня 2023 р. у Мадриді відбулася the 26th International Conference on Interactive Collaborative Learning (ICL2023). Співробітники Інституту цифровізації освіти НАПН України взяли участь в якості доповідачів даної конференції.


10 Жовтня 2023


Сучасні інформаційні технології та інноваційні методики навчання в підготовці фахівців

3 жовтня 2023 р. відбулася XVІ міжнародна науково-практична конференція «Сучасні інформаційні технології та інноваційні методики навчання в підготовці фахівців: методологія, теорія, досвід, проблеми», співорганізатором якої багато років поспіль є ІЦО НАПН України. Учасників конференції привітав директор інституту Олег Спірін і виступив з доповіддю «Цифрова трансформація освітніх середовищ: місце та роль педагогічних досліджень».


3 Жовтня 2023


Новини 51 — 60 з 622
Початок | Поперед. | 4 5 6 7 8 | Наст. | Кінець

Анонси та оголошення

Вступ до аспірантури у 2024 р. Спеціально організована сесія ЄВІ.

Згідно з Порядком прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році, умовою допуску до вступних іспитів до аспірантури Інституту цифровізації освіти НАПН України є успішне складання єдиного вступного іспиту (ЄВІ).
У вересні 2024 році відбудеться спеціально організована сесія ЄВІ.
Зареєструватися для участі в спецсесії ЄВІ можуть вступники, які:
  • реєструвалися для участі в основній чи додатковій сесії ЄВІ, але не змогли взяти в ній участі;
  • бажають повторно скласти ЄВІ, для покращення результату;
  • не реєструвалися для участі в основній чи додатковій сесії ЄВІ.
Реєстрація для участі в спецсесії ЄВІ триватиме протягом 12–19 серпня 2024 року.
Спеціально організована сесія ЄВІ триватиме протягом 12–14 вересня 2024 року.
Спеціально організована сесія ЄВІ буде проведена за рахунок коштів фізичних та/або юридичних осіб


3rd Workshop on Digital Transformation of Education (ICTERI 2024)

Інститут цифровізації освіти запрошує до участі у третьому англомовному воркшопі з ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ОСВІТИ (DigiTransfEd 2024). Семінар рецензований, проводиться у гібридному форматі 23.09.2024 в рамках ICTERI 2024. Дедлайн подання робіт 29.07.2024.

Матеріали найкращих доповідей минулорічного DigiTransfEd 2023 проіндексовано у Scopus: https://ceur-ws.org/Vol-3553


IX МІЖНАРОДНИЙ СЕМІНАР «НАВЧАННЯ ВПРОДОВЖ ЖИТТЯ З ВИКОРИСТАННЯМ ІКТ: ОСОБИСТІСНО-ОРІЄНТОВАНИЙ ПІДХІД (3L-PERSON-2024)

IX Міжнародний семінар «Навчання впродовж життя з використанням ІКТ: особистісно-орієнтований підхід (3L-Person)» з серії семінарів, що продовжує теми, започатковані у 2016 році та пропонує такі підтемами, що відповідають новим викликам у сфері освіти (наприклад, «Синтетичне навчальне середовище: AR/VR/MR, AI в освіті тощо»). Головною ідеєю серії є створення-розробка-впровадження ІКТ на етапах Академічна → Освіта/Навчання → Промисловість. Швидкий перехід світу на дистанційну форму освіти та роботи призвів до появи гібридної робочої сили та потреб подальшої людино-системної інтеграції (HSI), де під «Системою» мається на увазі, перш за все, система освіти. НSI в освіті розглядається як взаємна адаптація людини та ІКТ до К16 + перекваліфікації протягом усього активного життя людини. 


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.