Новини

Презентація сучасних технологій навчання для педагогів Рівненщини

18 квітня на навчальному семінарі, який організувала ТМ «Розумники», освітяни Рівненської області дізнавалися про кращі практики з використання інформаційних технологій у навчально-виховному процесі. Зустріч було проведено на базі Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

19 Квітня 2016


З новими рішеннями для освіти познайомилися педагоги Житомирської області на семінарі від "Розумників"

Нещодавно компанія «Розумники» у Житомирі провела науково-практичний семінар для освітян області.

19 Квітня 2016


Про нові методи та засоби навчання дізнавалися вчителі Харківської області на ознайомчому семінарі

13-14 квітня у Харкові компанія «Розумники» провела ознайомчий навчальний семінар для директорів, завучів, методистів, вчителів навчальних закладів області. Педагоги дізнавалися, як працювати з новими засобами навчання, як ефективно організувати навчально-методичну роботу. Також усім присутнім було презентовано освітні проекти, які діють в Україні та як навчальний заклад може стати їх учасником.
15 Квітня 2016


Всеукраїнський семінар “Формування інформаційно-освітнього середовища на основі технологій електронних соціальних мереж”

Науковці відділу технологій відкритого навчального середовища 14 квітня організували та провели Всеукраїнський семінар “Формування інформаційно-освітнього середовища на основі технологій електронних соціальних мереж” у рамках Міжнародної виставки “Освіта і кар’єра”-2016 (Український дім, м. Київ).

14 Квітня 2016


Засідання науково-методичних комісій (підкомісій) сектору вищої освіти Науково-методичної ради Міністерства освіти і науки України

12-13.04.2016 відбулися засідання науково-методичних комісій (підкомісій) сектору вищої освіти Науково-методичної ради Міністерства освіти і науки України, до складу яких увійшли співробітники Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України.

13 Квітня 2016


Педагоги Полтавщини знайомилися з інноваціями в освіті

12 квітня на базі Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М.В. Остроградського компанія «Розумники» провела ознайомчий навчальний семінар для педагогів Полтавщини. І директори, і завучі, і методисти, і вчителі навчальних закладів області прибули на захід, щоб дізнатися, як ефективно осучаснити навчально-методичну роботу.

12 Квітня 2016



5 квітня 2016 року у Міністерстві освіти і науки України відбулось відкрите громадське обговорення проекту наказу Міністерства освіти і науки України «Про затвердження Типового переліку засобів навчання та обладнання навчального і загального призначення для кабінетів природничо-математичних предметів загальноосвітніх навчальних закладів» за участі представників міністерства освіти і науки України, Інституту модернізації змісту освіти, педагогічних працівників, науковців, виробників навчального обладнання, представників громадських організацій. 

В обговоренні взяли участь директор Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України В.Ю. Биков, провідний науковий співробітник відділу технологій відкритого навчального середовища Інституту О.М. Соколюк. 


5 Квітня 2016


Про хід реалізації дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня за темою  «Хмарні сервіси в освіті» було заслухано на Колегії Міністерства освіти і науки України

На Колегії Міністерства освіти і науки України було заслухано доповідь завідувача відділу технологій відкритого навчального середовища Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України к.пед.н. Литвинової С.Г «Про хід реалізації дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня за темою «Хмарні сервіси в освіті», 2014-2017 н.р.»


4 Квітня 2016


Хай зірки не гаснуть!

1 квітня 2016 року гімназійна родина Летичівського НВК №2 «Загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів – гімназія» Хмельницької області зібралась на традиційному святі обдарованих дітей та їх наставників «Хай зірки не гаснуть!». Віншували зірочок науки, спорту, мистецтва Летичівської гімназії!

1 Квітня 2016


Науковий телеміст

31 березня відбувся «Науковий телеміст», що проводився спільною науково-дослідною лабораторією «Хмарні технології в освіті» Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України та ДВНЗ «Криворізький національний університет» в межах науково-освітнього марафону «ІННОВАТИКА В НАУЦІ ТА ОСВІТІ: СИНЕРГІЯ ІНТЕГРАЦІЇ».

31 Березня 2016


Новини 551 — 560 з 618
Початок | Поперед. | 54 55 56 57 58 | Наст. | Кінець

Анонси та оголошення

Пропозиції до освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії

Всі зацікавлені особи мають можливість надати свої пропозиції та рекомендації до проекту освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії "Інформаційно-комунікаційні технології в освіті" (спеціальність "011 Освітні, педагогічні науки") в Інституті цифровізації освіті НАПН України, з метою її вдосконалення.


3rd Workshop on Digital Transformation of Education (ICTERI 2024)

Інститут цифровізації освіти запрошує до участі у третьому англомовному воркшопі з ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ОСВІТИ (DigiTransfEd 2024). Семінар рецензований, проводиться у гібридному форматі 23.09.2024 в рамках ICTERI 2024. Дедлайн подання робіт 29.07.2024.

Матеріали найкращих доповідей минулорічного DigiTransfEd 2023 проіндексовано у Scopus: https://ceur-ws.org/Vol-3553


IX МІЖНАРОДНИЙ СЕМІНАР «НАВЧАННЯ ВПРОДОВЖ ЖИТТЯ З ВИКОРИСТАННЯМ ІКТ: ОСОБИСТІСНО-ОРІЄНТОВАНИЙ ПІДХІД (3L-PERSON-2024)

IX Міжнародний семінар «Навчання впродовж життя з використанням ІКТ: особистісно-орієнтований підхід (3L-Person)» з серії семінарів, що продовжує теми, започатковані у 2016 році та пропонує такі підтемами, що відповідають новим викликам у сфері освіти (наприклад, «Синтетичне навчальне середовище: AR/VR/MR, AI в освіті тощо»). Головною ідеєю серії є створення-розробка-впровадження ІКТ на етапах Академічна → Освіта/Навчання → Промисловість. Швидкий перехід світу на дистанційну форму освіти та роботи призвів до появи гібридної робочої сили та потреб подальшої людино-системної інтеграції (HSI), де під «Системою» мається на увазі, перш за все, система освіти. НSI в освіті розглядається як взаємна адаптація людини та ІКТ до К16 + перекваліфікації протягом усього активного життя людини. 


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.