Новини

Вітаємо з Днем працівників освіти та Всесвітнім днем вчителів!

Шановні колеги, від щирого серця вітаємо вас з професійним святом! Фахового зростання й творчих перемог, реалізації благородного і високого покликання, звершень та успіхів всім, хтопрацює задля розвитку вітчизняної освіти.

Бажаємо невичерпного натхнення, міцного здоров’я, благополуччя, миру та злагоди!


7 Жовтня 2018


Всеукраїнський науково-методичний семінар

17 вересня 2018 р. у приміщенні Президії Національної академії педагогічних наук України відбулося чергове засідання Всеукраїнського науково-методичного семінару «Системи навчання і освіти в комп’ютерно орієнтованому середовищі». Тематика засідання: «Цифрові відкриті системи для розвитку інформаційно-дослідницької компетентності наукових і науково-педагогічних працівників». Організаторами семінару були: НАПН України, Відділення загальної середньої освіти НАПН України, Інститут інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, Рада молодих вчених ІІТЗН НАПН України.


18 Вересня 2018



За участі науковців Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України на базі Херсонського державного університету відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми природничо-математичної освіти в середній і вищій школі». Провідні наукові співробітники інституту ознайомили присутніх з результатами виконання досліджень за темою «Система комп’ютерного моделювання пізнавальних завдань для формування компетентностей учнів з природничо-математичних предметів» (ДР № 0118U003160).

17 Вересня 2018


Третя Міжнародна Літня школа «Clever: School of Natural and Mathematical Sciences»

Відбулася Третя Міжнародна Літня школа «Clever: School of Natural and Mathematical Sciences» для експертів проекту в рамках дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня «Варіативні моделі комп’ютерно орієнтованого середовища навчання предметів природничо-математичного циклу в загальноосвітньому навчальному закладі» на базі Луцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5 Луцької міської ради Волинської області за підтримки Інституту інформаційних технологій і засобів навчання Національної академії педагогічних наук України, Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України, управління освіти Луцької міської ради Волинської області.

10 Вересня 2018


Зі святом знань!

Шановні освітяни, учні, студенти, батьки!
Щиро вітаємо з особливим для всіх нас святом - Днем знань і початком навчального року!
Нехай цьогорічний першовересень буде сонячним і світлим, надихне на плідну працю, відкриє нові шляхи для творчих здобутків! Бажаємо успіхів, невичерпної енергії, натхнення, миру та злагоди!
Зі святом!

1 Вересня 2018


Веб-конференції «НАПН України – українським учителям»

27-30 серпня 2018 року Національна академія педагогічних наук України провела традиційні веб-конференції в режимі онлайн трансляції для вчителів з усіх навчальних предметів. Вчені академії присвятили свої виступи питанням модернізації освітньої системи України, зокрема змісту початкової освіти, нових освітніх і навчальних програм, нових підручників для 1, 5 та 10 класів, що запроваджуються цього навчального року, та апробації результатів науково-педагогічних досліджень.

28 серпня з освітянами України ділилися своїми напрацюваннями науковці Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України.


28 Серпня 2018


Всеукраїнська серпнева конференція «Нова українська школа – старт реформи, участь громад»

21 серпня 2018 року науковці Інституту взяли участь у різнопланових дискусіях масштабного освітнього форуму Всеукраїнської серпневої конференції «Нова українська школа – старт реформи, участь громад». Серед учасників конференції - Президент України Петро Порошенко, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко, віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, міністр освіти та науки Лілія Гриневич, голова представництва ЄС в Україна Хюг Мінгареллі, голова Офісу Ради Європи в Україні, вчителі та педагогічні працівники з усієї України, представники органів місцевого самоврядування.


21 Серпня 2018


Захист дисертацій

12 липня 2018 р. відбулося засідання спеціалізованої вченої ради Д 26.459.01 в Інституті інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, на якому було присуджено наукові ступені кандидатів педагогічних наук Антонюку Д.С. та Матвійчук-Юдіній О.В. за спеціальністю 13.00.10 – інформаційно-комунікаційні технології в освіті.


12 Липня 2018


Семінар EU4Digital: мережа eSkills

11-12 червня у м. Рига, Латвійська Республіка, відбулася робоча зустріч учасників мережі eSkills (Платформа 2: "Економічна інтеграція та конвергенція з політикою ЄС", Панель по гармонізації цифрових ринків), що працює в рамках ініціативи ЄС «Східне партнерство». Україну представляли заступник директора Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України Ольга Пінчук, провідний науковий співробітник Світлана Литвинова, а також науковий співробітник Інституту модернізації змісту освіти Оксана Мельник.

12 Червня 2018


ІІ міжнародна конференція "Педагогічна компаративістика та міжнародна освіта – 2018: трансформації та інновації в освіті у глобалізаційному світі»

7-8 червня 2018 р. відбулась ІІ міжнародна конференція "Педагогічна компаративістика та міжнародна освіта – 2018: трансформації та інновації в освіті у глобалізаційному світі», у якій взяли участь науковці відділу компаративістики інформаційно-освітніх інновацій ІІТЗН НАПН України.

8 Червня 2018


Новини 361 — 370 з 625
Початок | Поперед. | 35 36 37 38 39 | Наст. | Кінець

Анонси та оголошення

IX МІЖНАРОДНИЙ СЕМІНАР «НАВЧАННЯ ВПРОДОВЖ ЖИТТЯ З ВИКОРИСТАННЯМ ІКТ: ОСОБИСТІСНО-ОРІЄНТОВАНИЙ ПІДХІД (3L-PERSON-2024)

IX Міжнародний семінар «Навчання впродовж життя з використанням ІКТ: особистісно-орієнтований підхід (3L-Person)» з серії семінарів, що продовжує теми, започатковані у 2016 році та пропонує такі підтемами, що відповідають новим викликам у сфері освіти (наприклад, «Синтетичне навчальне середовище: AR/VR/MR, AI в освіті тощо»). Головною ідеєю серії є створення-розробка-впровадження ІКТ на етапах Академічна → Освіта/Навчання → Промисловість. Швидкий перехід світу на дистанційну форму освіти та роботи призвів до появи гібридної робочої сили та потреб подальшої людино-системної інтеграції (HSI), де під «Системою» мається на увазі, перш за все, система освіти. НSI в освіті розглядається як взаємна адаптація людини та ІКТ до К16 + перекваліфікації протягом усього активного життя людини. 


Всеукраїнський конкурс на кращий вебсайт серед закладів фахової передвищої освіти

Міністерство освіти і науки України спільно з Науково-методичним центром вищої та фахової передвищої освіти оголошує Всеукраїнський конкурс на кращий вебсайт серед закладів фахової передвищої освіти «EDUCATION WEBSITE 2024». Ольга Пінчук, заступник директора ІЦО НАПН України, увійшла до складу конкурсної комісії. Конкурс проводиться один раз на чотири роки. Початок Конкурсу – 1 жовтня 2024.


Онлайн-форум

Запрошуємо вас 12.11.24 до участі у VІ всеукраїнському відкритому науково-практичному онлайн-форумі «Інноваційні трансформації в сучасній освіті: виклики, реалії, стратегії». Інститут цифровізації освіти запрошує презентувати свої досягнення та поділитися досвідом під час роботи секції «Інформаційно-цифрові середовища закладів освіти: трансформація, безпека, вплив AI».

Програму заходу, тези Форуму, посилання на підключення будуть надіслані всім зареєстрованим учасникам. Електронний варіант збірника буде розіслано авторам. Також усім спікерам і зареєстрованим учасникам буде надіслано сертифікат щодо участі у Форумі.

Участь у Форумі безкоштовна.


VI міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті», 23-25.11.24

Запрошуємо 24 жовтня відвідати вебінар «Сервіси штучного інтелекту для професійного зростання педагогічних працівників». Проводить: Мар’єнко Майя Володимирівна, провідний науковий співробітник відділу хмаро орієнтованих систем і штучного інтелекту в освіті Інституту цифровізації освіти НАПН України. Питання, що обговорюватимуться: використання інструментів ШІ в освітньому процесі (на прикладі ChatGPT і Gemini).


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.