Новини

Міжнародна конференція «ICSF-2020: The International Conference on sustainable Futures: Environmental, Technological, Social and Economic Matters»

20-22 травня 2020 р. у дистанційному форматі пройшла Міжнародна конференція «ICSF-2020: The International Conference on sustainable Futures: Environmental, Technological, Social and Economic Matters». Інститут інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України виступив у ролі співорганізатора.

21 Травня 2020


НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ ВЕБІНАР «ЯК СТВОРИТИ ОСВІТНЄ STEM-СЕРЕДОВИЩЕ, ЯКЕ ПРАЦЮЄ»

14 травня 2020 року за сприяння Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України та Державного космічного агентства України відбувся науково-практичний вебінар для керівників обласних та міських департаментів освіти «Як створити освітнє STEM-середовище, яке працює», присвячений реалізації концепції STEM-освіти на практиці у закладах загальної середньої освіти. У семінарі з доповіддю взяв участь директор Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України Валерій Юхимович Биков.


14 Травня 2020


3-й міжнародний семінар Доповнена реальність в освіті

13 травня 2020 року відбувся 3-й міжнародний семінар Доповнена реальність в освіті організований Криворізьким національним університетом спільно з Інститутом інформаційних технологій і засобів навчання.

13 Травня 2020


РОЗПОЧАТО ЕКСПЕРИМЕНТ «ПРОЕКТУВАННЯ ХМАРО ОРІЄНТОВАНОЇ МЕТОДИЧНОЇ СИСТЕМИ ПІДГОТОВКИ ВЧИТЕЛІВ ПРИРОДНИЧО-МАТЕМАТИЧНИХ ПРЕДМЕТІВ ДО РОБОТИ В НАУКОВОМУ ЛІЦЕЇ»

У межах виконання наукового дослідження «Адаптивна хмаро орієнтована система навчання та професійного розвитку вчителів закладів загальної середньої освіти» Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України розпочато експеримент «Проектування хмаро орієнтованої методичної системи підготовки вчителів природничо-математичних предметів до роботи в науковому ліцеї».

Дослідно-експериментальна робота проводиться на базі декількох закладів вищої освіти України.

13 Травня 2020


КОМП’ЮТЕРНЕ МОДЕЛЮВАННЯ В ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

Науковцями Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України було проведено Всеукраїнський науково-методичний Zoom-вебінар «Система комп’ютерного моделювання пізнавальних завдань для формування компетентностей учнів з природничо-математичних предметів». Захід зібрав вчителів фізики, хімії, біології та математики, заступників директорів з навчально-виховної роботи, методистів з різних областей України. 


4 Травня 2020


НОВИНИ ВІД ВІДДІЛУ ХМАРО ОРІЄНТОВАНИХ СИСТЕМ ІНФОРМАТИЗАЦІЇ ОСВІТИ

У межах виконання наукових досліджень адаптивної хмаро орієнтованої системи навчання та професійного розвитку вчителів закладів загальної середньої освіти розроблено методичні рекомендації щодо використання сервісів адаптивної хмаро орієнтованої системи, результати відображено у публікаціях, поданих до друку.

Проектування хмаро орієнтованої методичної системи підготовки вчителів природничо-математичних предметів до роботи в науковому ліцеї здійснюється під час проведення дослідно експериментальної роботи, яка зараз відбувається з використанням систем віддаленого доступу та різноманітних онлайн сервісів.


2 Травня 2020


Новий випуск журналу ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ І ЗАСОБИ НАВЧАННЯ

Опубліковано №2 (76) 2020 року наукового періодичного фахового видання «Інформаційні технології і засоби навчання». Журнал посідає 8 місце з 670 у "Рейтингу наукових періодичних видань України" і 2-ге у Топ-100 "Найкращі публікації - українська". У номер увійшло 23 статті, 10 з них – англійською. Свої наукові доробки презентують автори з України, Польщі, Великої Британії, Болгарії, Словаччини.


1 Травня 2020


ІНСТИТУТ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗАСОБІВ НАВЧАННЯ – ПОЧАТКОВІЙ ШКОЛІ

Науковцями Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України було проведено низку всеукраїнських науково-методичних вебінарів для вчителів початкових класів з питань використання ІК і формування цифрового освітнього середовища початкової школи: «Цифрове освітнє середовище початкової школи: методичний аспект» і «Освітнє середовище початкової школи і проєкт «Розумники» (SmartKids)».


30 Квітня 2020


ОН-ЛАЙН МАРАФОН OFFICE 365

За ініціативи Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, технічної підтримки Дніпровського ліцею інформаційних технологій, протягом трьох днів 24, 27 та 28 квітня проходив «Он-лайн Марафон Office 365». Організований завідувачем відділу технологій відкритого навчального середовища інституту Світланою Литвиновою та директором ліцею Сергієм Григор’євим потужний захід об’єднав і дав можливість навчатися освітянам усіх категорій: вчителі ЗЗСО, ПТО, викладачі ЗВО, аспірантам. У заході взяли участь 596 учасників з усіх областей України і 14 спікерів.


28 Квітня 2020


ПАРТНЕРСЬКІ ДОСЛІДЖЕННЯ Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України і Ужгородського національного університету

Результати співробітництва Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України і Ужгородського національного університету втілено у навчально-методичний посібник для учителів фізики старшої школи, викладачів, студентів і слухачів системи підвищення кваліфікації педагогічних кадрів. Різак В. М., Литвинова С. Г., Соколюк О. М. , Чобаль О. І. Шкільний фізичний експеримент з використанням цифрових вимірювальних комплексів: старша школа: навчально-методичний посібник. Ужгород: УжНУ «Говерла», 2019. 256 с. ISBN 978-617-7333-81-3 (гриф МОН України «Схвалено для використання в закладах загальної середньої освіти»).

28 Квітня 2020


Новини 261 — 270 з 625
Початок | Поперед. | 25 26 27 28 29 | Наст. | Кінець

Анонси та оголошення

IX МІЖНАРОДНИЙ СЕМІНАР «НАВЧАННЯ ВПРОДОВЖ ЖИТТЯ З ВИКОРИСТАННЯМ ІКТ: ОСОБИСТІСНО-ОРІЄНТОВАНИЙ ПІДХІД (3L-PERSON-2024)

IX Міжнародний семінар «Навчання впродовж життя з використанням ІКТ: особистісно-орієнтований підхід (3L-Person)» з серії семінарів, що продовжує теми, започатковані у 2016 році та пропонує такі підтемами, що відповідають новим викликам у сфері освіти (наприклад, «Синтетичне навчальне середовище: AR/VR/MR, AI в освіті тощо»). Головною ідеєю серії є створення-розробка-впровадження ІКТ на етапах Академічна → Освіта/Навчання → Промисловість. Швидкий перехід світу на дистанційну форму освіти та роботи призвів до появи гібридної робочої сили та потреб подальшої людино-системної інтеграції (HSI), де під «Системою» мається на увазі, перш за все, система освіти. НSI в освіті розглядається як взаємна адаптація людини та ІКТ до К16 + перекваліфікації протягом усього активного життя людини. 


Всеукраїнський конкурс на кращий вебсайт серед закладів фахової передвищої освіти

Міністерство освіти і науки України спільно з Науково-методичним центром вищої та фахової передвищої освіти оголошує Всеукраїнський конкурс на кращий вебсайт серед закладів фахової передвищої освіти «EDUCATION WEBSITE 2024». Ольга Пінчук, заступник директора ІЦО НАПН України, увійшла до складу конкурсної комісії. Конкурс проводиться один раз на чотири роки. Початок Конкурсу – 1 жовтня 2024.


Онлайн-форум

Запрошуємо вас 12.11.24 до участі у VІ всеукраїнському відкритому науково-практичному онлайн-форумі «Інноваційні трансформації в сучасній освіті: виклики, реалії, стратегії». Інститут цифровізації освіти запрошує презентувати свої досягнення та поділитися досвідом під час роботи секції «Інформаційно-цифрові середовища закладів освіти: трансформація, безпека, вплив AI».

Програму заходу, тези Форуму, посилання на підключення будуть надіслані всім зареєстрованим учасникам. Електронний варіант збірника буде розіслано авторам. Також усім спікерам і зареєстрованим учасникам буде надіслано сертифікат щодо участі у Форумі.

Участь у Форумі безкоштовна.


VI міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті», 23-25.11.24

Запрошуємо 24 жовтня відвідати вебінар «Сервіси штучного інтелекту для професійного зростання педагогічних працівників». Проводить: Мар’єнко Майя Володимирівна, провідний науковий співробітник відділу хмаро орієнтованих систем і штучного інтелекту в освіті Інституту цифровізації освіти НАПН України. Питання, що обговорюватимуться: використання інструментів ШІ в освітньому процесі (на прикладі ChatGPT і Gemini).


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.