Новини

Інформаційно-цифрові технології для оцінювання результативності педагогічних досліджень

28 березня 2024 р. співробітники відділу відкритих освітньо-наукових інформаційних систем Інституту цифровізації освіти Національної академії педагогічних наук України провели вебінар «Інформаційно-цифрові технології для оцінювання результативності педагогічних досліджень» для наукових, науково-педагогічних працівників та аспірантів, який відбувся в межах XV-ї Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти-2024».


28 Березня 2024


Гостьова лекція в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі

14 березня 2024 р. в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі Іриною Мінтій, докторанткою Інституту цифровізації освіти НАПН України, к.пед.н., доц. проведено відкриту лекцію для здобувачів освіти та науково-педагогічних працівників. Семінар проводився у комбінованому форматі. У конференц-залі університету були присутні переважно науково-педагогічні працівники (біля 30 осіб) і дистанційно – здобувачі освіти усіх рівнів та науково-педагогічні працівники (79 осіб).

Ірина Мінтій, пров. наук. співроб. відділу відкритих освітньо-наукових інформаційних систем ІЦО НАПН України, презентувала доповідь «Методика використання наукометричних баз даних Scopus і Web of Science». Під час гостьової лекції слухачі дізналися про основні принципи ефективного використання наукометричних баз даних для проведення досліджень. Були надані покрокові інструкції, проаналізовано приклади комбінування різноманітних сервісів для візуалізації отриманих під час пошуку даних. Відеозапис буде розміщено на YouTube-каналі нашого інституту.


14 Березня 2024


Семінар-навчання для керівників підрозділів та науково-педагогічного персоналу в Національному університеті біоресурсів і природокористування України

1 лютого 2024 р. на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України відбувся семінар-навчання для керівників підрозділів та науково-педагогічного персоналу. Семінар проводився у комбінованому форматі, так, у конференц-залі університету були присутні ректорат, завідувачі кафедри, керівники відділів (близько 200 осіб) і дистанційно – керівники та очільники відділів відокремлених підрозділів НУБіП України, науково-педагогічні, наукові і педагогічні працівники (більше 400 осіб).

Докторант Інституту цифровізації освіти НАПН України Ірина Мінтій презентувала доповідь «Використання сервісу VoSViewer для візуалізації бібліометричних мереж».

2 Лютого 2024


Всеукраїнський методологічний семінар для молодих учених "Інформаційно-комунікаційні технології в освіті та наукових дослідженнях"

1 лютого 2024 року в Інституті цифровізації освіти НАПН України відбувся Всеукраїнський методологічний семінар для молодих учених "Інформаційно-комунікаційні технології в освіті та наукових дослідженнях". В рамках семінару, аспіранти Інституту виступили з доповідями, в яких презентували результати своїх дисертаційних досліджень. Науковці Інституту надали цінні рекомендації для подальшого дослідження аспірантів.

1 Лютого 2024


Семінар «Інформаційно-цифрові технології для оцінювання результативності педагогічних досліджень»

05 жовтня 2023 р. співробітники відділу відкритих освітньо-наукових інформаційних систем Інституту цифровізації освіти Національної академії педагогічних наук України провели семінар «Інформаційно-цифрові технології для оцінювання результативності педагогічних досліджень» для наукових, науково-педагогічних працівників і аспірантів, який відбувся в межах дистанційного навчального курсу «Інформаційно-цифрові технології для оцінювання результативності педагогічних досліджень»

11 Жовтня 2023


Всеукраїнський методологічний семінар для молодих учених "Інформаційно-комунікаційні технології в освіті та наукових дослідженнях"

26 вересня 2023 року в Інституті цифровізації освіти НАПН України відбувся Всеукраїнський методологічний семінар для молодих учених "Інформаційно-комунікаційні технології в освіті та наукових дослідженнях". В рамках семінару, докторанти Інституту виступили з доповідями, в яких представили результати своїх дисертаційних досліджень за 2022-2023 навчальний рік.

26 Вересня 2023


2nd Workshop on Digital Transformation of Education (ICTERI 2023)

19 вересня 2023 року в рамках 18-тої Міжнародної конференції з ІКТ в освіті, дослідженнях та індустріальних застосуваннях (ICTERI 2023) відбувся другий англомовний воркшоп з цифрової трансформації освіти (DigiTransfEd 2023). Організаторами воркшопу Тетяною Вакалюк (Державний університет «Житомирська політехніка»), Вячеславом Осадчим (Київський університет імені Бориса Грінченка) та Ольгою Пінчук (Інститут цифровізації освіти НАПН України) було відібрано для презентації 16 найкращих доповідей

20 Вересня 2023


Всеукраїнський методологічний семінар для молодих учених "Інформаційно-комунікаційні технології в освіті та наукових дослідженнях"

14 вересня 2023 року в Інституті цифровізації освіти НАПН України відбувся Всеукраїнський методологічний семінар для молодих учених "Інформаційно-комунікаційні технології в освіті та наукових дослідженнях". В рамках семінару з доповіддю "Освітні парадигми штучного інтелекту. Приклади застосувань засобів штучного інтелекту в освіті" виступив Олександр Євгенійович Стрижак, доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, заступник директора з наукової роботи Національного центру «Мала академія наук України».

14 Вересня 2023


Інститут цифровізації освіти для університету

30 червня На запрошення директора Навчально-наукового інституту педагогіки, психології, підготовки фахівців вищої кваліфікації Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського Романа Гуревича заступник директора Інституту цифровізації освіти НАПН України Світлана Литвинова прочитала гостьову лекцію на тему "Штучний інтелект : освітні аспекти". У заході взяли участь викладачі, аспіранти та слухачі курсів підвищення кваліфікації. Лекція отримала своє продовження у виконанні практичних вправ та жвавому обговоренні результатів.


23 Липня 2023


Тренінг «Штучний інтелект для молоді»

З 3 по 12 липня відбувся інноваційний тренінг «Штучний інтелект для молоді» для вчителів початкової та середньої освіти. Ініціатор, експерт і тренер першої команди вчителів – Світлана Литвинова, заступниця директора Інституту цифровізації освіти НАПН України, докторка педагогічних наук, старша наукова співробітниця. У тренінгу взяли участь 27 осіб. Це представники Львівської, Донецької, Харківської, Запорізької, Тернопільської, Дніпропетровської, Сумської, Херсонської, Вінницької, Одеської, Київської областей та м. Києва.


23 Липня 2023


Новини 11 — 20 з 166
Початок | Поперед. | 1 2 3 4 5 | Наст. | Кінець

Анонси та оголошення

VI міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті», 23-25.10.24

Запрошуємо 24 жовтня відвідати вебінар «Сервіси штучного інтелекту для професійного зростання педагогічних працівників». Проводить: Мар’єнко Майя Володимирівна, провідний науковий співробітник відділу хмаро орієнтованих систем і штучного інтелекту в освіті Інституту цифровізації освіти НАПН України. Питання, що обговорюватимуться: використання інструментів ШІ в освітньому процесі (на прикладі ChatGPT і Gemini).


Онлайн-форум

Запрошуємо вас 12.11.24 до участі у VІ всеукраїнському відкритому науково-практичному онлайн-форумі «Інноваційні трансформації в сучасній освіті: виклики, реалії, стратегії». Інститут цифровізації освіти запрошує презентувати свої досягнення та поділитися досвідом під час роботи секції «Інформаційно-цифрові середовища закладів освіти: трансформація, безпека, вплив AI».

Програму заходу, тези Форуму, посилання на підключення будуть надіслані всім зареєстрованим учасникам. Електронний варіант збірника буде розіслано авторам. Також усім спікерам і зареєстрованим учасникам буде надіслано сертифікат щодо участі у Форумі.

Участь у Форумі безкоштовна.


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.