Новини

Круглий стіл «Цифрова трансформація освіти: Стан, проблеми, перспективи»

10 листопада 2023 року відбувся круглий стіл «Цифрова трансформація освіти: Стан, проблеми, перспективи», організований державною установою «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» спільно з Інститутом цифровізації освіти НАПН України та компанією UGEN. Під час заходу було оголошено результатів всеукраїнський конкурс «Цифрова трансформація освіти: стан, проблеми, перспективи».

Круглий стіл об’єднав 297 учасників і учасниць. У конкурсі взяли участь більше ніж 30 робіт.


10 Листопада 2023


ПРОВЕДЕНО КРУГЛИЙ СТІЛ «ВИКОРИСТАННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ В ОСВІТІ: CHATGPT І БІЛЬШЕ»

14 червня 2023 р. в онлайн форматі відбувся КРУГЛИЙ СТІЛ «ВИКОРИСТАННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ В ОСВІТІ: CHATGPT І БІЛЬШЕ». Метою заходу було визначення перспективних підходів до освітніх застосувань та експертне обговорення потенційних проблем етичного та безпечного використання різних моделей ШІ. Інститут цифровізації освіти НАПН України був одним з організаторів цього заходу. Кількість зареєстрованих учасників 1660 осіб, фактичну участь у заході взяли 800 учасників.


16 Червня 2023


Круглий стіл «Цифровий освітній контент в освітньому процесі: стан, проблеми, перспективи»

22 березня 2023 року відбувся всеукраїнський круглий стіл "Цифровий освітній контент в освітньому процесі: стан, проблеми, перспективи", на який зареєструвалися понад 1500 педагогів. Під час заходу обговорювалася низка питань щодо удосконалення нормативної бази, що стосується використання цифрового контенту в закладах загальної середньої освіти; готовності вчителів й учнів використовувати інноваційний контент; презентовано розробки цифрового контенту видавництвами та узагальнено пропозиції від користувачів, щодо розвитку такого контенту в Україні.


23 Березня 2023


Засідання Спілки Рад молодих вчених

14 березня 2023 р. Анна Яцишин і Аліса Сухіх, наукові співробітниці Інституту цифровізації освіти НАПН України, взяли участь у засіданні Спілки Рад молодих вчених. Загалом понад 210 молодих вчених з різних наукових установ і закладів освіти України взяли участь у роботі.

14 Березня 2023


Цифрова трансформація наукової діяльності в закладах вищої освіти

31 січня 2023 року відбувся круглий стіл «Цифрова трансформація наукової діяльності у закладах вищої освіти в умовах євроінтеграції». Організатором заходу був Офіс підтримки вченого.

Модератори круглого столу Анна Яцишин та Теодозія Яцишин, адміністраторка - Аліса Сухіх.


4 Лютого 2023


Круглий стіл «Цифрова трансформація науки в умовах Євроінтеграції»

8 листопада 2022 р. відбувся Круглий стіл «Цифрова трансформація науки в умовах Євроінтеграції», у якому Інститут цифровізації освіти НАПН України виступив співорганізатором. У заході взяли участь 240 осіб. Співорганізаторами заходу виступили: Директорат науки та інновацій МОН України, Директорат цифрової трансформації МОН України, Рада молодих вчених НАН України, Рада молодих вчених НАПН України, Державна установа «Інститут геохімії навколишнього середовища НАН України», Інститут проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України, Відділення фізики гірничих процесів Інституту геотехнічної механіки ім. М.С. Полякова НАН України, Інститут цифровізації освіти НАПН України, Державна установа «Інститут ринку і економіко-екологічних досліджень НАН України», Офіс підтримки вченого. 


9 Листопада 2022


Електронні освітні ресурси у професійній діяльності педагога

3 лютого 2022 р. відбувся круглий стіл «Цифрова трансформація освіти: стан, проблеми, перспективи», організований Державною установою «Науково-методичний центр Вищої та фахової передвищої освіти» Міністерства освіти і науки України та Інститутом цифровізації освіти Національної академії педагогічних наук України разом з компанією UGEN (Ukrainian Generation).

4 Лютого 2022


Круглий стіл «Наукова молодь в умовах інтеграції України в міжнародний освітній та дослідницький простір: сучасний стан, проблеми, перспективи»

17 травня 2019 року члени Ради молодих вчених ІІТЗН НАПН України Анна Яцишин, Валентина Коваленко, Майя Попель і Аліса Сухіх взяли участь у круглому столі «Наукова молодь в умовах інтеграції України в міжнародний освітній та дослідницький простір: сучасний стан, проблеми, перспективи», який відбувся в Державній науково-педагогічній бібліотеці України імені В. О. Сухомлинського в рамках ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ФЕСТИВАЛЮ НАУКИ – 2019.

17 Травня 2019


Круглий стіл «Розвиваємо та оцінюємо наскрізну громадянську компетентність у новій українській школі: Рамка компетентностей для культури демократії»

22 листопада 2018р. в Міністерстві освіти і науки України відбувся круглий стіл «Розвиваємо та оцінюємо наскрізну громадянську компетентність у новій українській школі: Рамка компетентностей для культури демократії». Захід проходив в рамках проекту з популяризації та розповсюдження Рамки компетентностей для культури демократії, який реалізовує благодійна організація «Центр освітніх ініціатив» за підтримки Ради Європи та у співпраці з Програмою підтримки освітніх реформ в Україні “Демократична школа”. Організаторами заходу виступили Міністерство освіти і науки України, Європейський центр імені Вергеланда, Рада Європи та Міністерство Закордонних Справ Норвегії.  


22 Листопада 2018


Круглий стіл у НАПН України з проблем шкільної природничо-математичної освіти

19 жовтня 2018 року в приміщенні Президії НАПН України відбувся круглий стіл з проблем шкільної природничо-математичної освіти, в якому взяли участь працівники Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України.

19 Жовтня 2018


Новини 1 — 10 з 26
Початок | Поперед. | 1 2 3 | Наст. | Кінець

Анонси та оголошення

Майстер-клас «Штучний інтелект – поповнення скриньки цифрових інструментів сучасного педагога»

25.04.2024 р. відбудеться майстер-клас «Штучний інтелект – поповнення скриньки цифрових інструментів сучасного педагога». Організатори майстер-класу – співробітниці ІЦО НАПН України: Марія Шишкіна, Майя Мар’єнко, Валентина Коваленко. Запрошуємо до участі


Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні аспекти розвитку STEAM-освіти в умовах євроінтеграції"

Запрошуємо взяти участь у роботі IІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Актуальні аспекти розвитку STEAM-освіти в умовах євроінтеграції», яка відбудеться 26 квітня 2024 року в Донецькому державному університеті внутрішніх справ, м. Кропивницький в онлайн форматі.

Місія конференції: обговорення актуальних питань впровадження STEAM-технологій в освітній процес закладів освіти різного рівня та профілю.

Прийом матеріалів конференції до 10.04.2024 р.

Робочі мови конференції: українська, англійська, польська.


ІV МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ІМЕРСИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОСВІТІ» - 2024

Вельмишановні колеги, запрошуємо до участі в міжнародній конференції, яка відбудеться у змішаному форматі 30 квітня 2024 року.

Наша мета: розвиток теоретичних засад і обмін практичним досвідом застосування імерсивних технологій у навчальному процесі закладів освіти різного рівня.


ІНСТИТУТ ЦИФРОВІЗАЦІЇ ОСВІТИ НАПН УКРАЇНИ оголошує конкурс на заміщення посад


Навчання в докторантурі

Запрошуємо на навчання в докторантуру Інституту цифровізації освіти НАПН України для здобуття ступеня доктора наук з наукової спеціальності: 13.00.10 - інформаційно-комунікаційні технології в освіті.


ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ ПРИЙОМУ НА НАВЧАННЯ ДО АСПІРАНТУРИ В 2024 РОЦІ

Відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України від 06 березня 2024 року № 266 було затверджено Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році.


3rd Workshop on Digital Transformation of Education (ICTERI 2024)

Інститут цифровізації освіти запрошує до участі у третьому англомовному воркшопі з ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ОСВІТИ (DigiTransfEd 2024). Семінар рецензований, проводиться у гібридному форматі 23.09.2024 в рамках ICTERI 2024. Дедлайн подання робіт 29.07.2024.

Матеріали найкращих доповідей минулорічного DigiTransfEd 2023 проіндексовано у Scopus: https://ceur-ws.org/Vol-3553


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.