Новини

Членство у CoARA Інституту цифровізації освіти НАПН України

Інститут цифровізації освіти НАПН України став членом Коаліції просування оцінювання наукових досліджень (Coalition for Advancing Research Assessment - CoARA). Інститутом цифровізації освіти НАПН України підписано Угоду про реформування оцінювання наукових досліджень, а також отримано членство CoARA, що підтверджено Наглядовою радою CoARA. З 2023 року Коаліцією започатковано проєкт CoARA Boost, спрямований на сприяння глобальному розширенню наукової спільноти з метою подальншої співпраці, обміну знаннями та навчання. Місія CoARA National Chapter Ukraine полягає в тому, щоб сприяти зростанню економіки України, орієнтованої на знання, для післявоєнного відновлення шляхом реформування системи досліджень і вищої освіти країни шляхом просування оцінки досліджень на основі принципів CoARA та надання пріоритету відкритій науці. Станом на березень 2024 року до Коаліції приєдналася 621 організація.

6 Березня 2024


Штучний інтелект у науці та освіті (AISE 2024)

1 березня 2024 р. було проведено Міжнародну наукову конференцію «Штучний інтелект у науці та освіті» (AISE 2024).

Конференція стала платформою для стимулювання дискусій, сприянню зміцненню співпраці між науковими установами, закладами вищої освіти та громадськими науковими організаціями та розвитку інноваційних рішень у сфері штучного інтелекту для науки, економіки та освіти.

В межах конференції було проведено майстер-клас «GPT-store. ШІ-сервіси в навчанні». Після майстер-класу відбулися 4 секційні засідання, де учасники конференції представляли свої доповіді та ділилися практичним досвідом застосування різних сервісів ШІ.


3 Березня 2024


Випуск № 1 (99) електронного наукового фахового видання «Інформаційні технології і засоби навчання»

Пропонуємо Вашій увазі випуск № 1 (99) електронного наукового фахового видання «Інформаційні технології і засоби навчання». Журнал незмінно посідає 1 місце у Топ 100 «Найкращі публікації – українська» за версією Google Scholar. Видання включено до Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index (ESCI), У 2023 році журнал отримав імпакт-фактор JIF = 0,8 (2022), має індикатор цитування JCI = 0,45 (2022) в категорії Education & Educational Research.

1 Березня 2024


ЗВІТНА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ ІНСТИТУТУ ЦИФРОВІЗАЦІЇ ОСВІТИ

23 лютого відбулася звітна наукова конференція Інституту цифровізації освіти "ЦИФРОВА ТРАНСФОРМАЦІЯ НАУКОВО-ОСВІТНІХ СЕРЕДОВИЩ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ", що пройшла у гібридному форматі. Пленарне засідання відкрив директор інституту Спірін Олег Михайлович, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України.

До заходу приєдналося 44 учасники. Науковці, аспіранти і докторанти ІЦО НАПН України та спільних науково-дослідних лабораторій, педагогічні працівники експериментальних закладів освіти обговорювали результати своїх наукових досліджень.

Електронне видання збірника матеріалів буде розміщено у вільному доступі в Електронній бібліотеці НАПН України у березні 2024 року.


24 Лютого 2024


Загальні збори трудового колективу ІЦО НАПН України

23 лютого пройшли загальні збори трудового колективу Інституту цифровізації освіти НАПН України. У порядку денному розглядали два питання: 1. Звіт директора Інституту цифровізації освіти НАПН України про діяльність на посаді у 2023 році та 2. Обрання делегатів для участі у загальних зборах НАПН України.
У доповіді Спіріна Олега Михайловича, доктора педагогічних наук, професора, члена-кореспондента НАПН України було представлено результати наукової, науково-організаційної та господарської діяльності установи. В обговоренні доповіді піднімалися питання дослідження нових наукових напрямів, актуальних для вітчизняної освіти, питання соціального захисту і охорони праці та ін. Звіт директора був одноголосно схвалений трудовим колективом ІЦО НАПН України.
Для участі у загальних зборах НАПН України та для участі у загальних зборах відділення загальної середньої освіти і цифровізації освітніх систем НАПН України були обрані наукові працівники в межах виділених НАПН України квот.

24 Лютого 2024


Передові технології реалізації освітніх ініціатив

7 лютого 2024 р. в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі спільно з МОН України, Ігнститут цифровізації освіти НАПН України, Економічним ун.-м у Вроцлаві (Польща), Ун.-м національного і світового господарства (Болгарія), Сухумським державним ун.-м (Грузія), Даугавпілським ун.-м (Латвія), Humanitas university in sosnowiec (Польща), Балтійською міжнародною академією (Латвія) проведено в змішаному форматі Міжнародну науково-методичну конференцію «Передові технології реалізації освітніх ініціатив».

Серед напрямів конференції: Інтернаціоналізація навчального процесу та підготовка фахівців світового рівня секція, Професійна освіта: сучасні реалії та перспективи розвитку секція, Організація навчання, програми та напрями підготовки студентів у сучасному університеті секція, Соціальні комунікації в інформаційному просторі.


7 Лютого 2024


Семінар-навчання для керівників підрозділів та науково-педагогічного персоналу в Національному університеті біоресурсів і природокористування України

1 лютого 2024 р. на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України відбувся семінар-навчання для керівників підрозділів та науково-педагогічного персоналу. Семінар проводився у комбінованому форматі, так, у конференц-залі університету були присутні ректорат, завідувачі кафедри, керівники відділів (близько 200 осіб) і дистанційно – керівники та очільники відділів відокремлених підрозділів НУБіП України, науково-педагогічні, наукові і педагогічні працівники (більше 400 осіб).

Докторант Інституту цифровізації освіти НАПН України Ірина Мінтій презентувала доповідь «Використання сервісу VoSViewer для візуалізації бібліометричних мереж».

2 Лютого 2024


Всеукраїнський методологічний семінар для молодих учених "Інформаційно-комунікаційні технології в освіті та наукових дослідженнях"

1 лютого 2024 року в Інституті цифровізації освіти НАПН України відбувся Всеукраїнський методологічний семінар для молодих учених "Інформаційно-комунікаційні технології в освіті та наукових дослідженнях". В рамках семінару, аспіранти Інституту виступили з доповідями, в яких презентували результати своїх дисертаційних досліджень. Науковці Інституту надали цінні рекомендації для подальшого дослідження аспірантів.

1 Лютого 2024


Сталість та спроможність інтернаціоналізації з метою модернізації вищої освіти

25-26 січня 2024 року в місті Терамо (Італія) відбулася установча зустріч учасників проєкту "Сталість та спроможність інтернаціоналізації з метою модернізації вищої освіти для дебютантів з країн Східного партнерства" (SIN-NEC-101129029), що виконуватиметься протягом 2024-2026 рр. в рамках проєктів ERASMUS+ за напрямом CBHE. Участь у заході взяли співробітники Інституту цифровізації освіти НАПН України: Світлана Литвинова та Марія Шишкіна, які презентували досягнення інституту та візію реалізації проєкту в аспекті цифрової трансформації освіти.


30 Січня 2024


Випуск № 6 (98) електронного наукового фахового видання «Інформаційні технології і засоби навчання»

Пропонуємо Вашій увазі випуск № 6 (98) електронного наукового фахового видання «Інформаційні технології і засоби навчання». Журнал незмінно посідає 1 місце у Топ 100 «Найкращі публікації – українська» за версією Google Scholar. Видання включено до Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index (ESCI), У 2023 році журнал отримав імпакт-фактор JIF = 0,8 (2022), має індикатор цитування JCI = 0,45 (2022) в категорії Education & Educational Research.

29 Грудня 2023


Новини 31 — 40 з 622
Початок | Поперед. | 2 3 4 5 6 | Наст. | Кінець

Анонси та оголошення

Вступ до аспірантури у 2024 р. Спеціально організована сесія ЄВІ.

Згідно з Порядком прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році, умовою допуску до вступних іспитів до аспірантури Інституту цифровізації освіти НАПН України є успішне складання єдиного вступного іспиту (ЄВІ).
У вересні 2024 році відбудеться спеціально організована сесія ЄВІ.
Зареєструватися для участі в спецсесії ЄВІ можуть вступники, які:
  • реєструвалися для участі в основній чи додатковій сесії ЄВІ, але не змогли взяти в ній участі;
  • бажають повторно скласти ЄВІ, для покращення результату;
  • не реєструвалися для участі в основній чи додатковій сесії ЄВІ.
Реєстрація для участі в спецсесії ЄВІ триватиме протягом 12–19 серпня 2024 року.
Спеціально організована сесія ЄВІ триватиме протягом 12–14 вересня 2024 року.
Спеціально організована сесія ЄВІ буде проведена за рахунок коштів фізичних та/або юридичних осіб


3rd Workshop on Digital Transformation of Education (ICTERI 2024)

Інститут цифровізації освіти запрошує до участі у третьому англомовному воркшопі з ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ОСВІТИ (DigiTransfEd 2024). Семінар рецензований, проводиться у гібридному форматі 23.09.2024 в рамках ICTERI 2024. Дедлайн подання робіт 29.07.2024.

Матеріали найкращих доповідей минулорічного DigiTransfEd 2023 проіндексовано у Scopus: https://ceur-ws.org/Vol-3553


IX МІЖНАРОДНИЙ СЕМІНАР «НАВЧАННЯ ВПРОДОВЖ ЖИТТЯ З ВИКОРИСТАННЯМ ІКТ: ОСОБИСТІСНО-ОРІЄНТОВАНИЙ ПІДХІД (3L-PERSON-2024)

IX Міжнародний семінар «Навчання впродовж життя з використанням ІКТ: особистісно-орієнтований підхід (3L-Person)» з серії семінарів, що продовжує теми, започатковані у 2016 році та пропонує такі підтемами, що відповідають новим викликам у сфері освіти (наприклад, «Синтетичне навчальне середовище: AR/VR/MR, AI в освіті тощо»). Головною ідеєю серії є створення-розробка-впровадження ІКТ на етапах Академічна → Освіта/Навчання → Промисловість. Швидкий перехід світу на дистанційну форму освіти та роботи призвів до появи гібридної робочої сили та потреб подальшої людино-системної інтеграції (HSI), де під «Системою» мається на увазі, перш за все, система освіти. НSI в освіті розглядається як взаємна адаптація людини та ІКТ до К16 + перекваліфікації протягом усього активного життя людини. 


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.